Не е воден диалог между Москва и Вашингтон по отношение

...
Не е воден диалог между Москва и Вашингтон по отношение
Коментари Харесай

Русия съветва чужденците да не се изявяват на бойното поле в Украйна

Не е воден разговор сред Москва и Вашингтон във връзка с американските наемници, арестувани в Украйна, след настояванията на Съединените щати те да бъдат приети за бойци " по смисъла на Женевската спогодба ". Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от ТАСС.

По негови думи наличието на непознати сили от украинска страна е " един от новите най-сериозни проблематични моменти " сред двете страни.

Той означи, че Русия е призовала жителите на страните, избрани от Москва за " враждебни ", да се въздържат от рисковани проекти да се " изявят на бойното поле " в Украйна.

По-рано Кремъл изясни, че американските жители, присъединили се във войната, не са предпазени от Женевската спогодба, защото не са част от постоянните войски.

През юни президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е бил осведомен за изчезването на двама американски граждани в Украйна. Той напомни, че на жителите на Съединени американски щати е било предложено да не посещават страната.

Впоследствие бе обявено, че двамата американци се намират в Донецката национална република.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР