Не е внесено искане за приобщаване към делото за трагедията

...
Не е внесено искане за приобщаване към делото за трагедията
Коментари Харесай

Няма искане експертизата на Булмаркет да стане доказателство по делото Хитрино

Не е импортирано искане за приобщаване към делото за нещастието в Хитрино на експертизата , която показаха от Булмаркет преди дни. Това заяви пресаташето на Окръжния съд в Шумен Стилиян Стилиянов.

Днес в съда продължава следващото съвещание по делото за ЖП злополуката, която се случи на 10 декември 2016 година.  Обвиняеми са  двамата машинисти,  управлявали  дерайлиралия трен край Хитрино.  Димитър Михнев и Радослав Петков ще дават отговор за  гибелта на 7 индивида и 14 потърпевши.

Делото продължава с гледане на 24 часа видеозаписи , близо 7000 фотоси и 2 часа аудио материали, уточни Стилиян Стилиянов. Той добави, че все още няма искане за приобщаване на експертизата, съгласно която причина за случая е незаключена стрелка. 
 Делото продължава с гледане на 24 часа видео материали dariknews.bg

Тя е външна и не е направена при надлежния процесуален ред, не е в хода на досъдебното произвеждане, сподели още той. 

Времето на тази експертиза ще пристигна по-късно, сподели юристът на обвинения Радослав Петков - Ивайло Йорданов и добави, че ще се реши по кое време на по-късен стадий.
 Делото продължава с гледане на 24 часа видео материали dariknews.bg

Н езаключена стрелка  на релсите, а не високата скорост, е  основната причина за дерайлирането на влаковата комбинация  в Хитрино, сочи техническа  експертиза, направена от непознати експерти в границите на частно следствие на „ Булмаркет ”  – компанията, превозвала композицията.
 

Взривилата се цистерна не е отговаряла на условията за сигурност и не е трябвало да се движи, е открило още следствието. От компанията транспортьор обясниха, че цистерната е френска, създадена през 1971 година, наета от румънска компания и предадена от нея за превозване през България с документи, че е изрядна.
 Делото продължава с гледане на 24 часа видео материали dariknews.bg

Установени са и данни, че след приключване на пропилена от цистерната дежурните енергодиспечери са подали електричество в контактната мрежа, предизвиквайки  волтови дъги, които е доста евентуално да са предизвикали гърмежа. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР