Не е вече сянката, а телосложението на Борисов се вижда

...
Не е вече сянката, а телосложението на Борисов се вижда
Коментари Харесай

Бойко Борисов стои зад сделката за ЧЕЗ, според Стоян Мирчев от БСП

Не е към този момент сянката, а телосложението на Борисов се вижда зад " Инерком ", сподели пред " Дарик " депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев за българската компания, която е пред пазаруване на енергоразпределителното (ЕРП) сдружение ЧЕЗ. Според Мирчев самите финансови капитали, които стоят зад договорката не са ясни, а " Инерком " няма личен капитал и благоприятни условия да ръководи компанията.

Безумие е страната да стане съучастник с Гинка Върбаков в ЧЕЗ, счита Мирчев, защото сега ЧЕЗ съди страната и е невероятно ЧЕЗ да вкарат,а и страната в договорката. ЧЕЗ - България е благосъстоятелност на едноименното чешко сдружение, което е следено от страната.

Според Мирчев страната би трябвало да изкупи активите на ЧЕЗ и да ръководи това електроразпределително сдружение. От България си потеглят вложители, които настояват, че си потеглят поради държавното управление, уточни още Стоян Мирчев. Той съобщи, че Българска социалистическа партия желаят да има повече държавно присъединяване в стопанската система, изключително в браншове със стратегическа значимост, като енергетиката. За това, в случай че другите две ЕРП-та решат да продават бизнеса си би било добре страната да взе участие.

Премиерът Бойко Борисов е упълномощил на юристите от три министерства да изготвят юридически разбор по какъв начин страната може да се включи в договорката за придобиването на активите на ЧЕЗ, разгласи в сряда министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред " Нова телевизия ".

Тя дефинира целия скандал към ЧЕЗ като " изкуствена ескалация на напрежение ". Нападна и ръководителя на надзорния съвет на чешкото сдружение Вацлав Пачеш, който преди дни съобщи, че страната мъчно ще влезе в договорката, защото сега компанията има арбитраж с България.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (109)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР