Не е възможно затваряне на всички външни граници на ЕС

...
Не е възможно затваряне на всички външни граници на ЕС
Коментари Харесай

Експерт: Исканото от Борисов затваряне на европейските граници е невъзможно

Не е допустимо затваряне на всички външни граници на Европейски Съюз против миграцията, както изиска министър председателят Бойко Борисов. Това сподели някогашният зам.-министър на вътрешните работи и съветник по миграционни въпроси Филип Гунев.
Пред депутатите от европейските национални парламенти Бойко Борисов предложи мигрантите да минават единствено през граничните пунктове на страни, които желаят да ги интегрират.
„ Това, което той има поради, че в България ние успяхме да затворим ненапълно границата, няма по какъв начин да се случи на водните граници, на морските граници, най-много по правни и юридически аргументи, които биха предполагали европейските страни да суспендират един куп интернационалните конвенции, от които те да се разграничат”, изясни Гунев пред bTV.
" Това, което мисля, че Борисов желае да направи, което е свястно, той вижда, че вишеградците са безусловно крайни. Те споделят – ние никакъв компромис не желаеме, никакъв компромис, с цел да се съгласи Европа на единна работеща политика за леговище. Това, което Борисов желае, е да им предложи – ок, вие ще се съгласите на някакъв вид за леговище, тъй като те последните няколко месеца са измислили по време на българското председателство работещи разновидности, които на практика не заплашват с доста мигранти вишеградците, само че те са безусловно несклонни и за дребни отстъпки, т.е. даже няколкостотин мигранта годишно да се допуска, че ще дойдат при тях, те са политически в някаква прекаленост, където никакъв компромис не желаят ", сподели още специалистът.
Според него Борисов си предствавя да им предложи цялостно затваряне на границите, а пък те да се съгласят на този нов ред за леговище и по този метод, този нов ред няма да им докара никакви мигранти, само че това няма по какъв начин да стане.
По думите му политическата обстановка става по-сложна след изборите в Австрия и Италия.
„ Нещото, за което Борисов е прав и там могат да решат да вземат някакви последващи ограничения, е, че Европа продължава да бъде някакъв разграден двор. Това, че не престават да влизат стотици хиляди на практика безотговорно, тъй като за предходната година от тези 450 000, които са поискали леговище, по-малко от половината са били засечени по границите, т.е. те нито са били регистрирани, нито са били залавяни. Просто се появяват в Германия и желаят убежище”, добави Гунев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР