Не е възможно създаване на правителство, подкрепено от всички партии,

...
Не е възможно създаване на правителство, подкрепено от всички партии,
Коментари Харесай

Нинова: Стоим твърдо зад отмяна на плоския данък

Не е допустимо основаване на държавно управление, подкрепено от всички партии, съобщи в „ Годината “ по " Дарик " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Безпринципно е. Няма по какъв начин да стане това. Ако се прави такова държавно управление, то би трябвало да е въз основата на цели, на стратегия. Къде е тази стратегия при другите партии? Ние излязохме със своята визия за България. Да видяхте някакво схващане в главния ни политически конкурент ГЕРБ? Без да са я чели започнаха да приказват против тази визия. Имаме доста съществени програмни разлики с Движение за права и свободи. Те да вземем за пример в никакъв случай да одобряват да се анулира плоският налог. Ние пък този път ще стоим твърдо зад това или те в никакъв случай няма да одобряват нашето предложение за смяна в здравната система. И за държавното и общинското обезпечаване те желаят доста здравни каси, разхвърляне на частни каси и така нататък Ако ще се вършат програмни държавни управления просто политическият хайлайф да се събере, да си седне на масата и да си краде дружно, няма да стане! Ако ще се прави програмно държавно управление въз основата на цели и стратегии, то е видно, че ние не можем да изработим общо програмно държавно управление. Това е размиване на отговорност “, сподели Нинова.

„ Отиваш на избори с ясни обещания, печелиш или си на второ, трето място, управляваш или си в съпротива и изпълняваш това, с което си отишъл на изборите “, добави тя.

По думите на водача на Българска социалистическа партия българското европредседателство е било сполучливо механически и организационно, макар свадите и разправиите, само че като резултат в политиките - не.

 

 

„ Например, изконна българска полезност, за която бих желала да се борим и да възстановим, е свободното придвижване на хора, артикули и услуги. Точно по нашето председателство породи огромният проблем по пакета „ Макрон “, който завърши с неприятно решение преди седмица за българските транспортни компании, водачи, камиони. И това стана, когато ние бяхме ръководители, а можехме доста по-силно да търсим съдружници, да намерим и в другите страни поддръжка, да създадем по-голяма група, с която да защитим ползите на дребните страни от Централна и Източна Европа против огромните, които постановиха своя интерес в тези решения “, уточни Нинова.

По думите ѝ България би трябвало да бъде призната в Шенген изцяло, тъй като е изпълнила условията за това.

„ Трябва да бъде призната по суша, вода и въздух. Със Сергей Станишев в това отношение сме на една позиция. Все отново това е националният интерес на България “, посочи тя пред  " Дарик ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР