Не е възможно да се храним здравословно през цялото време,

...
Не е възможно да се храним здравословно през цялото време,
Коментари Харесай

Кардиолог посочи най-вредните за сърцето храни

Не е допустимо да се храним здравословно от самото начало, само че тези храни могат да ни оказват помощ да поддържаме сърцето си крепко, без да изключваме от менюто си тези усети, които харесваме.
Кардиологът доктор Хармъни Рейнолдс споделя своите препоръки за подобаващи други възможности на някои от най-вредните за сърцето ни храни.
Рейнолдс споделя, че като доктор ѝ е мъчно да дава препоръки за хранене, защото питателните проучвания постоянно не дават ясни отговори за това по какъв начин храната може да повлияе на здравето.
Маргаринът и кокосовото масло са свързани с утежняване на здравето на сърцето
Рейнолдс споделя, че би трябвало да се заобикаля потреблението на маргарин и растително масло, защото съгласно изследвания използването им е обвързвана с по-висока смъртност, породена от сърдечно-съдови болести, макар че не е ясно за какво, защото те не наподобява да покачват рисковите фактори като холестерола да вземем за пример.
Кокосовото масло също не е целесъобразно, тъй като се състои от наситени мазнини, които са свързани с опасности за здравето на сърцето. Кравето масло може даже да бъде по-добра опция, когато се употребява умерено, споделя още кардиологът. Но зехтинът е най-здравословният избор, съгласно проучванията.
„ Хората би трябвало да готвят с него и потреблението на други типове мазнини да е допустимо най-ограничено ", споделя доктор Рейнолдс.

Картофеният чипс е сложен за консумация в умерени количества
Рейнолдс споделя, че не яде картофен чипс и не го държи у дома, тъй като е прекомерно елементарно да изяде цялата опаковка.
Тя добавя, че пуканките могат да бъдат по-здравословна опция, а пресните зеленчуци са най-подходящи, в случай че жадувате за хрупкава храна.

Съветва да сменяем шоколадовите десерти с черен шоколад
Рейнолдс споделя, че последната група храни, от които се пробва да заобикаля, са обработените десерти като пакетирани бисквитки и понички, защото те са с високо наличие на захар и нездравословни мазнини, които са свързани с опасности за здравето като диабет и сърдечни болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР