Не е възможно да отстъпим за Република Северна Македония. Това

...
Не е възможно да отстъпим за Република Северна Македония. Това
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Не е възможно да отстъпим за Република Северна Македония

" Не е допустимо да отстъпим за Република Северна Македония. " Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер в ефира на Българската свободна телевизия. Докато не се извърши контракта сред България и РСМ, няма да позволим да стартират договарянията за участие в Европейски Съюз.

Нинова изясни: " Имахме срещи с еврокомисаря по разширението, с ръководителя на Европейската комисия госпожа фон дер Лайен и обсъждахме този въпрос. Винаги от началото на този развой сме заявявали, че поддържаме участието на Република Северна Македония в Европейския съюз. То е значимо за сигурността на Балканите, само че няма да се съгласим това да стане за сметка на българския народен интерес и до момента в който не се изпълнят изискванията на двустранния контракт сред България и РСМ, до момента в който не се съблюдават правата на българите там, не се спре с езика на омразата, не се показа същинската история в учебниците, до момента в който не се почитат българското достолепие и исторически персони.

Докато не се извършва контракта сред двете страни, ние, " Българска социалистическа партия за България ", няма да дадем единодушие да стартират договарянията. Не инцидентно заложихме този въпрос като алена линия в договарянията за сформиране на държавно управление. В съглашението сред четирите партии е записано, че удостоверяваме досегашната единна позиция на България.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР