Не е възможно да има хартиена коалиция. Няма да подкрепим

...
Не е възможно да има хартиена коалиция. Няма да подкрепим
Коментари Харесай

Нинова: По-важно от хартиената бюлетина за БСП са безплатните учебници

Не е допустимо да има хартиена коалиция. Няма да подкрепим мандат с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БиТиВи.

БСП показали държавническо отношение и грижа за хората, като по тази причина социалистите подкрепили Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание. Българска социалистическа партия водили диалог три денонощия за началник на законодателния орган и Вежди Рашидов не е определен като представител на една партия, акцентира Нинова, която не е имала персонален диалог с Рашидов на четири очи.

" На него му поомръзна на третия ден и е човек с достолепие и по тази причина малко прочувствено реши да се отдръпна, с цел да се роди нещо друго, само че не се роди. В безизходицата Вежди Рашидов беше единственият излаз ", посочи Нинова. Тя дефинира като прибързани изказванията за " навигация " и " сигнали " от народните представители към Рашидов какво да прави. Лично Нинова обаче не е чула да споделят на Рашидов по какъв начин да управлява Народно събрание.

За Българска социалистическа партия измененията в Изборния кодекс, касаещ хартиената бюлетина е значима тематика, само че не е най-важната. Като по-важни тематики Нинова открои да има безвъзмездни учебници за децата, майчинството за втората година да е равна на минималната работна заплата. Нинова чака поддръжка от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " за връщането на хартиената бюлетина.

БСП е обвързвана с " Продължаваме промяната " и " Демократична България " в битката с корупцията и промяната в правосъдната система. Българска социалистическа партия обаче няма да поддържа експорт на оръжия за Украйна, въпреки че най-вероятно ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България ще гласоподават да изпратим оръжие в Украйна.

Нинова допуска, че ще има плаващи болшинства в Народното събрание. Тя чака за бюджета и за Плана за възобновяване и резистентност да има по-голямо болшинство в Народното събрание.

Според нея Бойко Борисов прави доста странни неща в последните няколко дни. Имало контактна група за държавно управление, а в този момент предлага контактна група за бюджет с президентството, недоумява Нинова. Тя дефинира още " Български напредък " на Стефан Янев като многофункционални и неопределени в Народното събрание.

По отношение на работата на Българска социалистическа партия с президента Румен Радев, Нинова означи, че служебните министри на президента не би трябвало да се месят в работата на парламентарната група на социалистите. Това работа ли е на един длъжностен министър? " Просто спрете, в предизборната акция задоволително работихте против Българска социалистическа партия ", прикани соцводачът. В партийния и политическия живот също би трябвало да има някакви правила и морал, уточни Нинова като даде образец да не се купуват изтребители в този момент.

Тези социалисти в кабинета какви са - съставляват себе си или партията, недоумява Нинова, като ги прикани, в случай че желаят да отидат на " Позитано " 20 и да изложат възгледите си за партията, щели да бъдат изслушани.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР