Не е важно само да бъде построена дадена къща за

...
Не е важно само да бъде построена дадена къща за
Коментари Харесай

Шефът на ДФ Земеделие разкри, че в 85% от къщите за гости са установени нередности

Не е значимо единствено да бъде издигната дадена къща за посетители, тя би трябвало да действа като такава, да основава работни места и да развива района, в който се намира. Това разяснява за "Лице в лице " по bTV изпълнителният шеф на Държавен фонд "Земеделие " Николай Каварджиклиев.

Той добави, че няма логичност в това да имаш ангажимент да изпълниш нещо, да получиш дотация, и най-после да не го изпълниш.

Държавен фонд "Земеделие " е ревизирал 100% от всички планове и всички, при които има открити нередности, ще би трябвало да възстановят средствата, посочи Каварджиклиев.

Изпълнителният шеф на ДФЗ уточни, че 3,5% от тестваните къщи за посетители са "чисти измами ", до момента в който 85% имат разминаване с бизнес проекта, т.е. къщите са издигнати, само че не работят в границите на бизнес проекта – няма претовареност, няма ВиК, няма електричество.

На въпрос кой ще връща тези пари, Каварджиклиев отговори, че те ще се възвръщат от тези, които не са си изпълнили уговорката и са нарушили контракта. В случай че не могат да върнат непозволено изразходваните средста, ще се стигне до съд.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР