Не е важно къде съм бил по време на протестите.

...
Не е важно къде съм бил по време на протестите.
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Не толерирам такъв тип поведение на полицейските служители

" Не е значимо къде съм бил по време на митингите. Важно е, че бях в непрестанен контакт с виновните чиновници, които управляват интервенцията на терен ". Това съобщи в предаването " На фокус " по Нова телевизия вътрешният министър Калин Стоянов.

" А някой наясно ли е къде е бил кметът на регион Средец в този миг. Беше на няколко метра от мен ", разяснява още той.

" Аз съм политическата фигура в министерството, нямам отговорности да участвам на терен. Никога министър в предишното не е участвал на такова произшествие, мероприятие или събитие ", разяснява още вътрешният министър.

Стоянов сподели, че е подал на премиера Денков информация, която самият той е получил от ръководителите, които са били на терен. Те се чули рано сутринта на идващия ден.

" Според тях Министерство на вътрешните работи се оправи. Това споделих и на Денков. В следствие видяхме клипчетата, които се появиха за вероятно превишаване на правата на полицейски чиновници. До момента имаме открити петима чиновници на Министерство на вътрешните работи, които признават, че вероятно са надвишили своите права ", сподели Калин Стоянов.

Той сподели, че не толерира подобен вид държание на полицейски чиновници. Извършва се инспекция на цялото мероприятие. Тя се прави от Инспектората и Главна дирекция " Национална полиция ". Ако се постанова, ще се сезира и прокуратурата.

Той благодари на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, че не са позволили да се стигне до човешки жертви.

Според Калин Стоянов министър председателят е прибързал с желаната оставка на заместник-министъра. " Това е преждевременно решение към оня миг. Много разчитах на този човек. Аз съм се доверил на тези хора и те бяха на терен ", сподели Стоянов.

Министърът счита, че групово Министерство на вътрешните работи се е справило със обстановката в четвъртък вечер. " Не е редно да получаваме оценка от хора, някои от които не знаят какво значи абревиатурата Министерство на вътрешните работи. Не имам предвид премиера изрично ", съобщи Стоянов.

Вътрешният министър сподели, че на следващия ден ще има среща сред него, премиера и вицепремиера Мария Габриел.

" До този миг оставката ми от премиера не е желана. Поиска я господин Кирил Петков - индивидът, който 2 дни ми се молеше да стана министър на вътрешните работи. Многократно отказвах и се двоумях на това предложение. С него ме свърза един от зам.-председателите на ДАНС - Петър Петров. След като одобрих предлагането на Кирил Петков, му споделих, че не желая никой да се меси в работата на Министерство на вътрешните работи ", сподели Стоянов.
 Идентифицираха служителите на реда, които са надвишили пълномощията си по време на митинга
Идентифицираха служителите на реда, които са надвишили пълномощията си по време на митинга

Продължава анализът на следствията в материално отношение за МВР
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР