Не е в наш интерес да бъдем против започването на

...
Не е в наш интерес да бъдем против започването на
Коментари Харесай

Гърция: Не е в наш интерес да сме против преговори на Северна Македония с ЕС

Не е в наш интерес да бъдем срещу започването на договаряния на прилежащата страна /Северна Македония/ с Европейския съюз, съобщи представителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас, представен от организация МИА и Българска телеграфна агенция.

В своето първо изявление след образуването на държавното управление на Нова народна власт Пецас сподели, че Гърция би трябвало да отбрани своите ползи и да води " тежка борба " в процеса на договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз.

Той добави, че новото държавно управление ще се опита да понижи отрицателните последствия от Преспанското съглашение /за преименуване на прилежащата страна на Северна Македония/ посредством акция за промоция на гръцка Македония и отбрана на гръцката марка Македония и въобще на гръцките ползи, когато стартират договарянията сред Скопие и Брюксел.

Пецас посочи, че като опозиционна партия Нова народна власт е направила всичко допустимо да не бъде подписано Преспанското съглашение.

" Направихме всичко да не се ратифицира. За страдание, предходното държавно управление ратифицира това съглашение. Знаем, че е доста мъчно да се трансформират или да се анулират тези съглашения, които обвързват страната. Това, което би трябвало да създадем във към този момент основаната рамка, е да понижим отрицателните последствия и ще се опитаме да го създадем на две равнища. Първо, както към този момент сме казвали, ще стартираме акция в целия свят същинската Македония, нашата Македония да получи нужното самопризнание в целия свят ", сподели Пецас.

Той добави, че другият главен детайл е отбраната на равнище Европейски съюз, където тя би трябвало да употребява правото си на несъгласие при отварянето и затварянето на главите в договарянията със прилежащата страна, когато би трябвало да се защитят ползите на Гърция. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР