Не е установено незаконно подслушване на политици, имащи отношения към

...
Не е установено незаконно подслушване на политици, имащи отношения към
Коментари Харесай

Прокуратурата: Не е установено незаконно подслушване на политици

" Не е открито нелегално подслушване на политици, имащи връзки към политическия живот и изборите за 45-то Народно заседание " - това разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева като се базира на информация, получена от ГДБОП, Дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

Без да посочи по кое време, Милева изясни, че по изказванията за нелегално подслушване е формирано досъдебно произвеждане. То е под надзора на Софийската градска прокуратурата и до момента са разпитани 11 очевидци:

" С оглед публикуваната в средствата за всеобщо осведомление и информация по делото е сезирано Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства, от което е поискана информация има ли нарушаване на Закона за специфичните разследващи средства и били ли са обект на нелегално подслушване упоменатите в медийните изяви лица. Очакваме резултатите от инспекцията с оглед преценка за предприемане на следващи по закон дейности ".
Милева предизвести, че нерегламентираното оповестяване на данни, събрани със специфични разследващи средства, е тежко закононарушение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР