Не е установено неправомерно прилагане на специални разузнавателни средства (СРС).

...
Не е установено неправомерно прилагане на специални разузнавателни средства (СРС).
Коментари Харесай

Няма незаконно подслушване на протестиращи, установи Бюрото за контрол на СРС

Не е открито непозволено използване на специфични разследващи средства (СРС). Това е записано в отговор на Бюрото за надзор на СРС до юрист Николай Хаджигенов. Преди няколко седмици той подаде искане за инспекция, откакто стана ясно, че протестиращи против държавното управление на Бойко Борисов са били следени и подслушвани.

Ключовото тук е, че няма непозволено подслушване, т.е. Бюрото споделя, че даже Хаджигенов да е бил наблюдаван, това се е случвало законно.

" Както ви споделих преди месец, резултатът от тази комисия е напълно предвидим. Същата комисия беше проверила по същия метод и СРС-та, подписвани от Владимира Янева, която беше наказана с влезнала в действие присъда за това, че е подписвала, само че НЕ е упражнявала конрол за ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТ, какъвто в действителност изисква законът ", разяснява Хаджигенов.

Преди години някогашната шефка на Софийския градски съд Владимира Янева бе наказана на 1 година условно поради обещано позволение ДАНС да рови в осведомителните масиви на Министерство на вътрешните работи. Делото стана известно като " Червей " по името на създаването в ДАНС.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР