Не е установен умисъл при стрелбата, която доведе до раняването

...
Не е установен умисъл при стрелбата, която доведе до раняването
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за простреляното във Враца дете

Не е открит предумисъл при стрелбата, която докара до раняването на 2-годишно дете във Враца. Става дума за случай. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков във връзка съв случая на простреляното с пневматична пушка бебе. 

„ Веднага, откакто е получен сигналът в Районното ръководство, е формирано досъдебно произвеждане. На място са изпратени проверяващи от полицията, които са създали оглед и са разпитали лица на място ", уточни той. 

По думите му уведомлението, получено в Окръжна прокуратура- Враца и след отчет на дежурен прокурор – е по „ по-тежък текст, а точно опит за ликвидиране ”. „ Според мен тази правна подготовка не е точна предвид на събраните досега доказателства. По-скоро се касае за тежка телесна щета по несъобразителност ”, уточни той.

Той изясни, че е стрелял 11-годишен невръстен роднина на потърпевшото дете, което не носи наказателна отговорност от „ позиция на закона ”. „ Дядото на раненото дете е открито, че има закупена пневматична пушка калибър 5,5. Оръжието предстои на регистрационен режим и  дядото на раненото дете е спазил закона, като го е заявил в полицията във Враца през март 2021 година. В деня на случая е изнесъл на открито оръжието, с цел да стреля по свраки ”, съобщи прокурор Сираков, представен от Нова. И добави, че мъжът е стрелял няколко пъти с оръжието.

Той изясни и фактологията на случая. „ На посетители на дядото и бабата са били потърпевшото дете и родителите му. То се е разхождало свободно и в миг на кратковременно разпръскване на родителите си е хванало пушката, която била оставена на маса, откъм цевта. В същото време 11-годишното момче в устрема си да хване оръжието откъм приклада, с цел да не се нарани бебето – е възпроизвел този безразсъден изстрел. Той не е знаел, че оръжието е било заредено. Така се стига до този безразсъден случай. До момента не е открит предумисъл, от който и да било, за осъществяването на това действие ”, акцентира прокурорът.

Припомняме, че 2-годишното дете, простреляно в главата, е в сериозно положение. То е настанено в реанимацията на " Пирогов "  за интензивно лекуване и интензивно наблюдаване. От най-голямата незабавна болница у нас, където бебето беше докарано с хеликоптер, показаха, че е направена неврохирургична обработка на пострадването му. Детето остава на апаратна вентилация.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР