Не е удачно да се сменя гуверньорът на БНБ при

...
Не е удачно да се сменя гуверньорът на БНБ при
Коментари Харесай

Асен Василев: Не е удачно да има смени в БНБ в условия на кризи и без единна кандидатура


Не е удачно да се сменя гуверньорът на Българска народна банка при толкоз тежки рецесии и финансова неустойчивост, до момента в който не се поовладеят инфлационните процеси, и нямаме опция да излъчим една обща кандидатура от обединението, сподели през днешния ден пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Коментарът му беше във връзка на нов началник на централната банка. Той уточни, че историята с парите за пътните компании не е пленник на нещо друго с изключение на на това по какъв начин се харчат парите и условието за надзор върху второто заплащане “.

Василев уточни, че държавното управление е почнало да стопира корупцията и кражбите в страната. Той даде образец с договорите на пътните компании, сключвани за 20 милиона, а възлагани за 120 млн. лв..

" Това нещо би трябвало наложително да мине или през съд, или през Народното събрание, който да каже, че тези контракти са погрешно направени, само че предвид на това да се отпуши пътното строителство сме подготвени да го приемем. Причината това да не го прави министърът на районното развиване е, че той, в случай че подпише заплащане, незабавно прокуратурата ще се задейства и той ще стане обвиняем ", уточни Василев.

По думите на вицепремиера са излезли доста нередности в здравната система и в общините. " В момента вървят контролни механизми, които ги включваме и стартират да работят, тъй че средствата, които се харчат, към този момент да се харчат законово ", разясни финансовият министър.

Той акцентира, че до две седмици би трябвало да е подготвен общият антикризисен пакет на обединението. " Коалиционните сътрудници внесоха оферти, които ще бъдат прегледани и разисквани ", сподели Асен Василев.

Според него цените на тока към този момент са овладени, а в този момент на дневен ред е петролът, като към този момент имало диалози с " Лукойл ". Храните също са във фокуса на държавната политика, само че слагането на таван не би било добър ход. " Трябва да се подходи сложно. Когато сложим тавани на цените, стоките изчезват от рафтовете ", аргументира се Асен Василев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР