Не е трудно да забележим кога един човек е скръндза.

...
Не е трудно да забележим кога един човек е скръндза.
Коментари Харесай

Скръндзавият човек се познава по няколко неща

Не е мъчно да видим по кое време един човек е скъперник. Всеки може би има в обкръжението си най-малко един свидлив човек. Ще ги познаете по това, че въпреки и да си докарват прилични приходи, за тях е фикс идея  да кътат парите си, свеждайки до минимални количества разноските си. При тях постоянно важи правилото „ моето си е мое, а непознатото е общо “. Толкова са се унесли в концепцията да натрупат пари, че от време на време даже пестят от грижата за здравословното си положение. Ако са поканени на рожден ден или изобщо на някакво празненство, те най – евентуално ще се появят с допустимо най – евтиния вид за подарък, едвам не е без нищо. И всичко това не е тъй като нямат нужните парични средства.

Няма по какъв начин да познаете кой е свидлив единствено в случай че се разминете по улицата с него. Той се разкрива едвам когато стане време да даде нещо от себе си. Това нормално се случва на избрани мотиви. Например рожден ден, на който са канени, или пък обстановка, в която те самите би трябвало да почерпят за своя рожден ден. Майстори са на това да си измислят бързи оправдания: „ Днес съм пъклен ангажиран, ще се съберем през уикенда да почерпя “ или „ Тази заран си забравих портфейла, нямаше по какъв начин да мина през магазина “ и ред други мислени аргументи. Може би има хора, които биха има повярвали, само че тези от близкото им обграждане към този момент са привикнали и елементарно ги разпознават.

Стиснатите хора не обичат да харчат пари за нелепости. Под „ нелепости “ разбирайте от време на време витално значими неща като да вземем за пример медикаменти, в случай че са заболели. Според тях медикаменти не са нужни и организма самичък ще се оправи с каквото и да било. Това обаче не постоянно е по този начин. „ Глупости “ са и всички останали неща, които биха подобрили живота им в ежедневните битови обстановки. Понякога скъперничеството може да ускори равнището ни на креативност, защото стиснатите хора биха предпочели сами да си създадат нещо, в сравнение с да дадат пари за него.

Друга тяхна отличителна линия е, че не обичат да дават и разделят, само че на драго сърце биха се възползвали от непознатите услуги и предмети. Ако се случи по този начин, че нещо се откъсне от джоба им, те ще го натякват дълго време и ще изискват от вас да им бъдете признателни за безконечни времена.

Разбира се, стиснатите хора не е наложително да са злобари. Напротив, те могат да имат и редица добродетели, само че би трябвало да научат един значим урок: „ За да получиш, би трябвало и да дадеш от себе си “. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР