„Не е трудно да се гласува на машина. СИК им

...
„Не е трудно да се гласува на машина. СИК им
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ гласува в Кърджали, осъмни се в честността на вота

„ Не е мъчно да се гласоподава на машина. СИК им спомага, не е ужасно. Българските жители заслужават европейски стандарти на живот, знаещи и можещи политици, държавници, политици с държавническо мислене”, сподели Карадайъ.

Той обаче бе песимистичен в честността на изборите, визирайки абсурда с машините, които от дни вълнува политици и членове на ЦИК.

„ Държавните органи, би трябвало да подсигуряват успокоение и честността на избори. Кабинета не се оправи с това, даже сътвори подозрения и неустановеност. Нещо повече, даже счупи доверието в честността на изборите. Излезте и гласувайте отговорно, за знаещи, виновни и можещи политици. Последните дни видяхме какво се случи с машините. Затова сме на мнение, че наложително би трябвало да се броят разписките на 100%. Контролните разписки са въведени, с цел да се подсигурява доверието. Показахме на гласоподавателите, че няма от какво да се тормозят. Всеки жител ще може да упражни правото си на глас”, сподели още претендентът за президент.

Преди минути и почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган гласоподава. Той беше първият политически водач, който гласоподава на изборите през днешния ден - направи го малко преди 8 часа. Доган гласоподава машинно, а откакто пусна разписките от вота си, поздрави хората в секционната комисия и си потегли.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР