Не е толкова по сметка, в обществото има воля и

...
Не е толкова по сметка, в обществото има воля и
Коментари Харесай

„По любов или по сметка“: Какви са шансовете за коалиция?


„ Не е толкоз по сметка, в обществото има воля и боязън, само че и сигурност. В електората има предпочитание да се сътвори постоянна власт “, отговори политологът Цветанка Андреева на въпрос дали политиците ще могат да се коалират " по сметка ", щом няма какво други да ги събира сега.

Тя обясни, че даже актуализация на бюджета изисква съществуването на парламент и даже една актуализация не може да се случи без съществуването на непрекъсната власт.

„ Дали хората желаят непоклатимост и несъмнено ръководство. Искат, несъмнено. Дали го чакат е друга тематика. Ако те го чакаха, щяхме да забележим напълно друга изборна интензивност “, сподели политологът Христо Панчунгов.

По негови думи демокрацията е комплициран и непрекъснат развой, за който би трябвало да се водят борби и да няма потребност гласоподавателите да гласоподават под натиска на типичен Столкхолмски синдром, притиснати от политиците.

Режисьорът Виктор Димчев акцентира, че в някои страни в Европа има и по-сериозни несъгласия и някой ден можем да стигнем до испанския сюжет, в който някоя част от страна може да желае да се раздели от друга. По негови думи не сме надалеч от това „ да се плюем по телевизионните студиа и по площадите “.

„ Да слагаме явни компромати в политическите акции на някои партии с откровени неистини против политически конкурент за да го охулим. Когато преминем и тази граница и се обърнем обратно, ще забележим, че не сме станали европейска страна “, добави той.

Според Цветанка Андреева през днешния ден се борим за европейската идентичност на България.

Относно грешките, които сме позволили като общество писателят Радослав Бимбалов споделя, че българите са се оставили да бъдат излъгани, че огромна част от хората са срещу това, което с случва в Украйна.

„ Ужасяващо беше това, че се оставихме да приемем, че може да има друга гледа точка. Когато има принудител с ориентирано оръжие, от една страна е насилникът, от другата е жертвата. Който ни кара да заставаме на страната на насилника, несъмнено не ни мисли положителното “, добави Бимбалов.

Политологът Христо Панчунгов сподели, че политическите партии са заобикаляли мненията по тематиката за войната.

„ Една от партиите имаше опорни точки да не разяснява геополитика. Избягването на коментар по тематиката е опит да не се дефинират като евроатлантици или евразийска общественост, а това ще загуби електорат “, сподели Андреева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР