Не е тайна за никого, че смартфоните са желана плячка

...
Не е тайна за никого, че смартфоните са желана плячка
Коментари Харесай

Как да постъпим, ако ни откраднат смартфона

Не е загадка за никого, че смарт телефоните са мечтана " плячка " за всички крадци, а за жалост те могат да бъдат елементарно откраднати. Носим ги на всички места със себе си, а умората и разсеяността са измежду главните причина за загубата на тези скъпоценни джаджи.

Ако се окажете в сходно състояние или просто загубите телефона си, тези елементарни стъпки могат да ви оказват помощ, сигурни са от CNet.

Обадете се на полицията

Обадете се на полицията и съобщете за кражбата. Трябва да им дадете регистрационния номер на телефона (IMEI), който можете да получите от доставчика на телефона, в случай че не го знаете или от менюто с настройки на телефона. В настройките потърсете IMEI или ESN.

Свържете се с телефонната компания

Свържете се допустимо най-скоро с вашия мобилен оператор. Ако някой употребява телефона ви, с цел да реализира повиквания, може да сте виновни за това, в случай че не го съобщите. Щом вашият снабдител знае, че телефонът ви е откраднат, той ще спре услугата ви. Помнете обаче, че крадецът към момента може да употребява отключен телефон посредством Wi-Fi.

Променете всички пароли от компютъра си

Ако мислите за сигурността си, вероятно сте защитили с ключова дума телефона си и не сте дали достъп до значими функционалности от изводи екран. Ако не сте го създали, направете го незабавно, с цел да ограничите неприятните последици в случай че в миналото загубите или ви откраднат телефона. По-добре е да изберете буквено-цифрена ключова дума вместо образец, защото крадецът може да го познае, в случай че наблюдава следите от пръстите ви по екрана. И в случай че още не употребявате двуфакторно засвидетелствуване, в този момент е времето да го извършите.

В случай на кражба би трябвало да измененията паролите за приложенията или услугите, свързани с телефона ви сега, в който имате достъп до компютър. Трябва също да по този начин да се разлогнете отдалечено от всички уеб страници или приложения, които сте отворили на телефона си – имейли, обществени медии и всичко обвързвано с банковите ви сметки.

Проследете телефона си

Ако сте конфигурирали услугите Find My iPhone, Find My Device for Android или Samsung Find My Mobile може да видите местоположението на изчезналия телефон. Тези услуги също ви разрешават да заключите телефона си отдалечено с нова ключова дума или да изтриете информацията от него. Само не забравяйте, че няма да можете да употребявате някоя от тези функционалности, в случай че телефонът не е обвързван към клетъчна или социална Wi-Fi мрежа. Можете да изпращате командите когато и да е и телефонът ще ги извърши, когато се свърже още веднъж. Можете също по този начин да употребявате тези приложения, с цел да изключите отдалечено услугите за мобилни заплащания.

Възстановете информацията си от облака

В епохата на стрийминга на музика и съхранението в облака, множеството от скъпата ни информация, до която имаме достъп от телефона си, може да не се съхранява на устройството ни. Гугъл да вземем за пример автоматизирано синхронизира настройките на устройството, данните за приложенията и контактите ни с облака. С iPhone, или ще имате аварийно копие на компютъра си, или ще са синхронизирани контактите, календарната информация и настройките ви с iCloud. Приложенията също могат да бъдат изтеглени: би трябвало единствено да се върнете в магазина си за приложения, с цел да изтеглите всичко, за което сте платили, на ново устройство. Ако сте запазили нещо в телефона си, което не е архивирано, може да не съумеете да го възстановите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР