Не е тайна, че турската икономика не е в най-завидното

...
Не е тайна, че турската икономика не е в най-завидното
Коментари Харесай

Турция ще спечели 30 млрд. USD от туризъм

Не е загадка, че турската стопанска система не е в най-завидното си състояние през последните години. Очаква се обаче тя да успее да се възроди с помощта на бранш „ Туризъм”. Прогнозите на експерти са, че през идната година приходите от туристическия отрасъл в южната ни съседка ще доближат 30 милиарда USD. Това ще е вследствие на новите стимулиращи ограничения, които вкарва турското държавно управление и възходящият брой на туристите.

През последните две години туристическият отрасъл понесе съществени загуби след несполучливия опит за прелом в Турция и серията терористични офанзиви. Само за една година приходите понижиха с над 9 милиарда USD. За съпоставяне през 2015-а приходите в бранша са били 31.46 милиарда USD, а за 2016-а са намалели до 22.11 милиарда USD.

Пазарът се обърна откакто съветските туристи се завърнаха на турското крайбрежие след април 2017-а. Благодарение на тях секторът регистрира покачване от 40% през третото тримесечие на тази година спрямо предходната.

Прогнозата на турското министерство на финансите е, че секторът ще донесе доходи от 20 милиарда USD за 2017 година До края на ноември държавното управление би трябвало да одобри тласъците за туроператорите. Един от тях е по 9000 USD за всеки цялостен аероплан, който успее да докара туристическа организация самостоятелни от сезона.

Усилено се работи за развиване на азиатския пазар. Целта е да се привлекат туристи от Kитaй, Индия, Kopeя, Япoния, Индoнeзия и Maлaйзия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР