Не е тайна, че трябва да се грижите за кожата

...
Не е тайна, че трябва да се грижите за кожата
Коментари Харесай

Храните, които трябва да ядем за здрава и елаcтична кожа

Не е загадка, че би трябвало да се грижите за кожата си непрестанно, а нейното лъчение непосредствено зависи от здравето на тялото. И без значение какъв брой серуми и процедури, витаминни кремове и маски прилагаме, кожата поема главното количество хранителни субстанции от вътрешната страна. Сред главните способи в битката за сияйна кожа може да се откроят: разчистване на кожата, придържане към вярната уравновесена диета, пиянство на кафе единствено заран, посещаване на козметик всеки месец, прекосяване към естествена козметика, потребление на витамини С, Е и А и несъмнено най-важното - включване на нужните храни в диетата си.



Съставихме лист на главните:

Ядки и семена. Основните помощници, които защищават кожата от нездравословното влияние на околната среда и са богати на витамин Е и омега -3 мастни киселини - ядки - са отпред на листата. Чиа, сусам, тиквени или ленени семена от своя страна са заредени с цинк и оказват помощ за изглаждане на неравномерната кожа.

Авокадо . Истинско богатство, което безусловно справедливо заема главното място в описите за здравословен метод на живот. Този зелен плод съдържа витамин Е и е богат на антиоксиданти, които са толкоз значими за хубавичко кожа и коса. В допълнение, авокадото съдържа фолиева киселина, която предизвиква регенерацията на кожните кафези.

Домати . Плодът съдържа ликопен (оттам и богатия му червен цвят), който е антиоксидант и защищава кожата от нездравословното УВ излъчване.

Морска храна . Добра вест за тези, които обичат средиземноморската кухня. Изберете сьомга, миди и стриди, защото те са доста хранителни - съдържат цинк, омега-3 мастни киселини и селен. Полезните свойства на морските блага спомагат за възстановяване на кръвообращението, надлежно кожата става по-сияйна и тонизирана.

Листните зеленчуци са богати на фибри, които усъвършенстват работата на червата - това има директно влияние върху хубавичко кожа. Антиоксидантите, съдържащи се в тъмните зеленчуци, защищават клетките на кожата от увреждане и инфектиране и в случай че напълните паница с листа на вечеря или обяд, резултатът ще бъде неотложен.  

Плодове . Боровинките усъвършенстват кръвообращението и са богати на витамин С, като по този метод оказват помощ на организма да се бори с процеса на стареене. Ябълките (особено кората им) усъвършенстват действието на стомашно-чревния тракт и това понижава броя на кожните обриви. Динята овлажнява епидермиса от вътрешната страна и заради витамините А и С, които съдържа, способства за зачервяване на лицето.



Зехтин . Не се назовава просто балсам на младостта. Особеността на маслото е, че съдържа потребни мастни киселини и витамин Е, които регенерират кожата, облекчават я от сухота и лющене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР