Не е тайна, че светът не винаги е приятно място,

...
Не е тайна, че светът не винаги е приятно място,
Коментари Харесай

Ужасни действия, които са законни в някои държави

Не е загадка, че светът не постоянно е прелестно място, само че множеството от нас евентуално не знаят в цялостна степен някои от ужасните актове, които се практикуват и през днешния ден. Ако канибализмът, некрофилията, зоофилията, кръвосмешението, осакатяването, изнасилването, кастрацията, общественото бичуване, убийството с камъни и робството не престават да се случват и в наши дни, сигурно, бихме си помислили, че това би трябвало да са незаконни действия на психопати.

В реалност всяко от тези ужасяващи дейности е законно, даже и в този момент, в разнообразни елементи на света. И не става дума за незнайни, разкъсвани от войни кътчета на картата. Може да се изненадате от това, което хората могат да вършат безнаказано в някои страни.

Канибализъм

Канибализмът е механически законен в Съединени американски щати и няколко други страни, в това число Германия и Обединеното кралство. Въпреки това, с цел да се отдаде на апетита си към човешка плът, един човекоядец първо би трябвало да откри мъртвец за трапезата си, имайки поради, че убийството е нелегално.

През 2001 година Армин Мейвес от Германия търсил доброволна жертва посредством уеб страница за култове, отдаден на канибализма. След като се срещнали, Мейвес умъртвил мъжа и разфасовал и замразил месото му, с цел да го употребява по-късно. Арестуван, Мейвес бил приет за отговорен в убийството.

Друг евентуален случай на канибализъм е на Хосе Салвадор Алваренга, 36-годишен, който попаднал в стихия със своя сътрудник моряк Езекиел Кордоба, оживял в морето повече от година. Кордоба, на 22 години, не бил толкоз огромен късметлия. Неспособен да издържи на суровите птици и кръвта на костенурки, съставляващи ежедневното меню на мъжете, Кордоба умира, след което той сякаш станал идващото ястие на Алваренга. Семейството на Кордоба съди Алваренга за 1 милион $ „ за изяждане на техния родственик “.

Некрофилия

Извършването на полови актове върху мъртвите или некрофилията евентуално ще се стори на множеството хора като ужасяващо, само че в някои щати на Съединени американски щати това не е нелегално. Още през 2015 година „ изневярата, содомията, богохулството и проявлението на албинос на обществено място против възнаграждение “ били противозаконни в Масачузетс. Некрофилията не била. Депутатът Аарон Вега, 45-годишен, се надявал да промени това. Той прокарал законопроект, който не разрешава секса с мъртвите. Предлаганият от него законопроект може да е въодушевен от случай, при който трима мъже-грабители били задържани за изравяне на мъртвец на жена. Мотивът им, както признали в полицията, бил да вършат секс с мъртвото тяло на дамата.

Зоофилия

В рамките на последните шест години Дания, Швеция и няколко американски щати са забранили зоофилията или секса сред хора и животни. В някои други страни актът остава законен. В Германия „ еротичните зоофили “ се грижат за причудливия култ, макар че интимните връзки сред хора и животни не са лимитирани до едни „ бардаци на зоофили “. Стопанин станал недоверчив, когато овцете му почнали да заобикалят човешки контакт, по тази причина той конфигурирал камери. Били снимани мъже, които пресичали парцелите му, с цел да вършат секс със стадото му. Тази практиката е легална в Унгария, Финландия, Мексико и щатите Невада, Ню Хемпшир, Ню Мексико, Охайо, Тексас, Вермонт, Западна Вирджиния и Уайоминг. В Алабама от 2014 година законодателството било на път да забрани акта, само че губернаторът му наложил несъгласие.

Кръвосмешение

Въпреки че сексът сред братя и сестри е неразрешен в множеството страни, той е декриминализиран във Франция, Испания и Португалия. Законите при тези народи не разрешават наказателното гонене на родители, баби и дядовци, братя и сестри, при изискване че са пълнолетни и са съгласни с действието. Декриминализацията на кръвосмешението се разисква и в Румъния.  „ Не всичко, което е аморално, би трябвало да бъде нелегално “, декларира Валериан Чокли, юридически специалист в Министерството на правораздаването в Румъния. В Съединени американски щати кръвосмешението е срещу закона във всички 50 щата и Вашингтон, окръг Колумбия, само че някои щати не глобяват закононарушението.

Осакатяване на женските гениталии

Осакатяването на половите органи при дамите, несъмнено като отчасти или цялостно изрязване или премахване на външни женски гениталии, се прави при доста девойки на възраст сред четири и 14 години. Не единствено, че процедурата е без здравна изгода, само че може и да аргументи голям брой съществени хронични затруднения. Въпреки че това е нелегално в Австралия, Канада, Съединени американски щати, девет европейски народи и 18 африкански страни, тя се практикува необятно в 28 африкански страни и няколко азиатски страни. Счита се, че към 140 милиона дами са минали през сходно осакатяване, а повече от три милиона девойки и дами се подлагат на процедурата всяка година.

Най-често срещаната форма на осакатяване, отстраняването на клитора, постоянно без упойка, се прави „ в необятна зона от Червено море до Атлантическото крайбрежие “. Инфибулацията води до премахване на клитора и външните гениталии, а „ кървящите сурови ръбове на огромните устни се придържат с шипове или други закрепващи устройства “, което разрешава развиването на съединителна тъкан, запечатваща влагалищния вход. Тази ужасна процедура най-често се прави в Судан, Сомалия, Северна Кения, елементи от Етиопия, нагоре и надолу по крайбрежията на Червено море, елементи от Мали и близките региони.

Автор: Десислава Михалева

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР