Не е тайна, че сред хората от азиатските страни столетниците

...
Не е тайна, че сред хората от азиатските страни столетниците
Коментари Харесай

Китайците удължават живота с 2 упражнения за крака

Не е загадка, че измежду хората от азиатските страни столетниците са доста. Това се дължи на голям брой фактори, измежду които са методът им на хранене и психическата настройка. Но освен това има значение. За да останат дейни и енергични даже в преклонна възраст, представителите на азиатските страни вършат и разнообразни физически извършения.

Има няколко китайски медицински практики, които имат за цел да удължат живота. Предлагаме ви да се запознаете с упражненията за крайници от източната медицина.

Едно от известните извършения е ходенето на пръсти. С помощта на него, съгласно източните лекари, се подтикват няколко точки с напън, които имат удобен резултат върху тялото.

Трябва да ходите на пръсти всеки ден в продължение на 1-2 минути и да повтаряте това упражнение в продължение на 3-5 серии. Смята се, че облекчава умората от краката, форсира кръвта в съдовете, оказва помощ за намаляване и поправя стойката.

Второто упражнение е вибрационна гимнастика за краката. За да го извършите вярно, застанете с боси крайници на пода, вдигнете се на пръсти на не повече от 1 сантиметър от пода и по-късно внезапно падайте надолу. Ще чуете туптене и тракане по петите.

В осъществяването му има редица нюанси. Докато слизате, не трябва да изпитвате неприятни чувства. Също по този начин не би трябвало болката да отива в главата. Трябва да вършиме 60 такива " разтърсвания " дневно, а в средата да извършите отмора от 10-20 секунди.

Това упражнение се предлага за тези с подути крайници или проблеми с вените, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР