Не е тайна, че нашата диета може да повлияе на

...
Не е тайна, че нашата диета може да повлияе на
Коментари Харесай

Въглехидратите може да ни загрозяват. Как?

Не е загадка, че нашата диета може да повлияе на това по какъв начин изглеждаме. Но това се простира надалеч оттатък мащабите, които може да си представим.

Рафинираните въглехидрати - въглехидрати, които са мощно обработени по способи, които нормално отстраняват огромна част от тяхната хранителна стойност - съставляват почти 42 % от дневната консумация на калории в Съединени американски щати, съгласно данни от Американската здравна асоциация. Висококачествените пълнозърнести храни и плодове, в това време, съставляват единствено 9 %, написа Newsweek.

Тези " нискокачествени " въглехидрати са свързани с неподходящи последствия за здравето, като затлъстяване, диабет вид 2 и сърдечно-съдови болести. Но те могат да бъдат свързани и с немедицински черти, като привлекателността.

„ Въпреки че резултатите на рафинираните въглехидрати върху избрани хормони са добре документирани, по-малко знае се, че половите хормони също могат да бъдат наранени “, сподели в изказване Клер Бертикат, откривател от френския университет в Монпелие.

„ Някои черти, като привлекателността на лицето, се въздействат от половите хормони “, продължи тя. „ По този метод опцията за откриване на неразучена до момента връзка сред потреблението на рафинирани въглехидрати и привлекателността беше доста привлекателна. “

В отчет, оповестен в онлайн списанието PLOS One, Berticat и нейните сътрудници са изследвали 104 възрастни мъже и дами. На участниците беше дадена закуска с висок гликемичен показател - богата на рафинирани въглехидрати, за които е известно, че покачват равнищата на кръвната захар - или закуска с невисок гликемичен показател - богата на нерафинирани пълнозърнести храни и протеини.

Участниците бяха помолени да попълнят въпросник, с цел да оценят типичните си хранителни привички, с цел да схванат какъв брой постоянно нормално ядат рафинирани въглехидрати (т.е. тяхната " хронична " консумация).

„ Чрез осъществяване на следени опити, при които участниците са консумирали закуска с висок или невисок гликемичен показател, ние имахме за цел да изолираме непосредствените резултати от потреблението на рафинирани въглехидрати “, сподели Бертикат. „ Този ​​подход ни разреши да разберем както непосредствените, по този начин и хроничните резултати от приема на рафинирани въглехидрати върху привлекателността. “

Два часа след диетичната намеса спомагателна група доброволци бяха помолени да оценят привлекателността на лицето на участниците.

„ Открихме, че потреблението на рафинирани въглехидрати, кратковременна или хронична, въздейства върху привлекателността на лицето “, сподели Бертикат. Тези констатации са без значение от показателя на телесна маса на индивидите.

След това откривателите проучиха по какъв начин следобедните закуски с висок гликемичен показател въздействат върху привлекателността на лицето. „ Открихме, че резултатите се разграничават, най-малко за мъжете, според от другите хранения за деня (закуска, следобедна закуска и междинна закуска) “, сподели Бертикат.

Всъщност дамите са склонни да намират мъжете за по-привлекателни след следобедна закуска с висок гликемичен показател.

„ Различното влияние на другите ястия върху привлекателността акцентира сложността на диетичните въздействия върху физиологията “, сподели Бертикат. „ Следобедната закуска задоволява същинската потребност от храна за мнозина. Води до спад в равнищата на плазмената глюкоза и инсулин, мотивирайки храненето. Мъжете, които употребяват леки закуски с висок гликемичен товар през това време, може да наподобяват по-привлекателни заради незабавното повишение на глюкозата. “

Същите резултати обаче не са следени при дамите. „ Наблюдавахме разлики в това по какъв начин мъжете и дамите реагираха на разнообразни ястия “, сподели Бертикат. " Тъй като физиологията и метаболизмът са надълбоко разнообразни сред мъжете и дамите, половите разлики не са непредвидени. "

Важно е да се означи, че това изследване преглежда относително дребна група хетеросексуални, бели човеци и затова може да не е представително за цялото население. Също по този начин е мъчно да се изолира биологичната прелест от публичните стандарти и упования. Резултатите обаче оферират изкушаващи прозрения за широкообхватните резултати на нашите диети върху нашия външен тип и физиология.

„ Нашите констатации служат като безапелационно увещание за широкообхватното влияние на диетичните избори освен върху здравето, само че и върху черти с изключително обществено значение, като да вземем за пример привлекателността на лицето “, сподели Бертикат. „ Изследването на това по какъв начин потреблението на рафинирани въглехидрати може да повлияе на други черти, повлияни от половите хормони, може да даде скъпа визия за комплицираното взаимоотношение сред диетата, биологията и общественото държание. “

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР