Не е тайна, че гроздето изобилства от полезни вещества. То

...
Не е тайна, че гроздето изобилства от полезни вещества. То
Коментари Харесай

Хапвайте грозде, за да облекчите симптомите на артрит

Не е загадка, че гроздето изобилства от потребни субстанции. То е богато на глюкоза и антиоксиданти, на калций, магнезий, натрий, желязо, алуминий, манган, сяра, фосфор, мед, йод, бром и други В състава на бялото грозде ще откриете и огромни количества витамин D, витамин B1, витамин B2 и витамин C. 

Оказва се, че някои от тях, и по-специално полифенолите, даже облекчават признаците на артрит.

" Гроздето е един от най-хубавите противовъзпалителни хранителни артикули, като свойствата му не отстъпват на медикаментите, предписвани със същата цел ", споделя английският диетолог доктор Джош Акс, базирайки се на резултатите от проучване на бразилски учени.

Артрит е болест (поражение) на ставите. Може да е елементарен артрит или ревматоиден артрит, който е автоимунно заболяване. Протича в остри и хронични форми с проваляне на една или няколко стави. Причините може да са многочислени – ревматизъм, контузия, нарушаване на обмяната на веществата и други.

Артритът е необятно публикувано заболяване. Само в Съединени американски щати от него страдат 42 милиона души. Изходът е неподходящ, към този момент лекуването може единствено да забави хода на болестта, което може до докара до парализа и неработоспособност.

Най-често срещаният тип артрит е остеоартритът, означаван още като остеоартроза, артроза или дегенеративна ставна болест.

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР