Не е тайна, че ежедневието в днешно време е твърде

...
Не е тайна, че ежедневието в днешно време е твърде
Коментари Харесай

Най-честите кулинарни грешки, които могат да развалят храната

Не е загадка, че всекидневието в днешно време е прекомерно динамично. Често се случва по този начин, че нямаме опция да свършим всичко, което сме планували. Бързаме, вършим неточности и след това търсим още по – бързи решения. Едно от нещата, с които мъчно съумяваме да се оправим е семейството и по – особено приготвянето на храна. Тук ще ви представим няколко постоянно срещани кулинарни неточности, с които може би и сами сте се сблъсквали. Най – евентуално към този момент сте разкрили решения, само че за тези, които към момента не са, се надяваме идващите редове да са от изгода. 

1. Недобре измити зеленчуци или плодове

В бързането си от време на време единствено леко изплакваме продуктите, а има случаи, в които даже не минават през водната бликам. Не е наложително да използваме почистващи препарати, като сапун и веро, а просто хубаво да разтрием зеленчука под водата. Ако има останки от почва, те безусловно ще бъдат отстранени. Зеленчуци, като зелена салата, лук, чесън, изискват по – обширно измиване.

2. Месото престоява в марината повече от 12 часа

Не е нужно да отделяме толкоз доста време за марината. Освен че месото може да изгуби своята чупливост, при толкоз дълъг престой е допустимо да се зародят и бактерии.

3. Започваме да пържим преди да е загряла мазнината

Вярно е, че имаме куп задания на главата и избираме всичко да стане колкото се може по – бързо, само че хубавата храна изисква време. Недостатъчно загрятата лой крие опасности от залепване на продуктите по тигана. При някои случаи може би няма да е съдбовно, само че представете си, в случай че вършиме омлет или палачинки.

4. Месим тестото прекомерно дълго

Дългото месене би се отразило върху разтегливостта на тестото. Ще го направи твърдо и неразтегливо, а въпреки всичко концепцията на тестените артикули е да са меки и пухкави.

5. Лук и чесън

Ако сте си харесали рецепта, която съдържа по едно и също време лук и чесън като съставки, би трябвало да внимавате в какъв ред ги прибавяте. Желателно е лукът да е в тигана преди чесъна, защото му би трябвало повече време да се запържи. Чесънът омеква относително бързо.

6. Размразяване на месото при стайна температура

Много постоянно вадим месото заран от фризера, оставяме го в дълбока купа и тръгваме за работа. Тук имаме към 8 часа, в които продуктът седи на стайна температура и се размразява. Това са мощни предпоставки за насърчаване на купища бактерии. Ако ще размразявате, по – добре го направете в микровълнова или на плюсова температура в хладилника.

И не забравяйте да накиснете съдовете във вода откакто приключите с готвенето. Това доста ще ви улесни, когато пристигна ред за измиване на посудата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР