Не е справедливо да си измислят мотиви, за да не

...
Не е справедливо да си измислят мотиви, за да не
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Всички, които проверяваха границата, заявиха, че България най-добре я пази

Не е заслужено да си измислят претекстове, с цел да не бъде призната България в Шенген. Това заяи министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила по време на присъединяване си на конференцията „ Нова роля за Балканите: Решения за повече сигурност и по-добро ръководство на миграцията “ в Брюксел.

"Има една огромна неправда. Най-добре защитаваната граница, тази на България, има сухопътна и морска граница с Турция - Черно море, по същия метод както и Гърция има сухопътна граница с Турция, има и Егейско море. В едната страна толкоз милиарди се изляха и на процедура резултатът е неуспех, а в България резултатът е нулев напън от мигранти. Тези, които се пробват незаконно да минават, биват арестувани и връщани. И това ще продължава, само че в това време България не е в Шенген, до момента в който нашите другари и стратегически сътрудници - Гърция са в Шенген. Не е заслужено. Не е заслужено да си измисляте някакви претекстове, които ги няма. Все по-трудно става да си ги измисляте, тъй като и Европейска комисия и Екологичен потенциал - всички, които ревизираха границата, се оказа, че България най-добре я пази, само че продължаваме да си измисляме ", съобщи Борисов.

"Истината е, че войните, които се организираха, донесоха големи вреди. Външната ни дипломация се провали в цялата си част - милиони жертви, опустошени страни. Ако тук ни целят с ракети в този момент, и ние ще бягаме. Провалът ни е във външната политика, всичко се обърна и пристигна като проблем в Европа. Това са истините и до този миг никой не е могъл да ме обори ", сподели още министър председателят.

"Имаме 10-20 дни, които ще бъдат извънредно интензивни. На визити идват поред европейски канцлери и министри. Убеден съм в няколко неща - войните би трябвало да спрат, споразуменията с Турция и Либия би трябвало да работят, с цел да сме предпазени от мигранти от Близкия Изток. След това ясно би трябвало да се каже какъв брой ще продължи релокацията, с цел да се върнат мигрантите откакто войната завърши. Трябва да има и ясни параметри по какъв начин ще бъдат интегрирани тези мигранти, които ще останат в Европа ", това съобщи министър председателят Борисов пред български медии след края на конференцията.

"Можем да проявим схващане, в случай че мигрантите идват в страната за няколко месеца. И ние сме били в положение на война и нас други страни са ни приютявали през годините. Полша, Унгария и България желаят ясни периоди. Трябва да има КПП-та, и през тях да влизат мигрантите, с цел да се ревизира за тероризъм, заболявания, да се лекуват, и в случай че някоя страна ги желае, те да бъдат признати. Европа се цепи по въпроса за мигрантите. Вие видяхте по какъв начин западни министри, а не каруцари, използваха тежки думи и проговориха за нацизъм. Виждате от Европа ни слушат, канят ни и се надяват, че ние ще продължим да сме по този начин постоянни. Цялата политическа класа в България би трябвало да е наясно, че освен поради стабилността на Европа и страната ни, ние сме едно от значимите темелчета ", приключи Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР