Не е сигурно, че Новак Джокович ще участва на Откритото

...
Не е сигурно, че Новак Джокович ще участва на Откритото
Коментари Харесай

Участието на Джокович на Australian Open остава под въпрос

Не е несъмнено, че Новак Джокович ще взе участие на Откритото състезание на Австралия, макар че през вчерашния ден името на международния номер 1 попадна в предварителния лист с участници в първия за 2022 година шампионат от Големия шлем. Това разкри шефът на шампионата Крейг Тайли.

Около възможното присъединяване на Джокович в Мелбърн се спекулира към този момент седмица, защото в Мелбърн ще могат да играят единствено имунизирани тенисисти, а досега сърбинът отхвърля да разкрие дали си е сложил ваксина срещу Covid-19 и се допуска, че не го е сторил. По-рано тази седмица името на Джокович попадна в листата с участници на АТП Къп в Сидни (1-9 януари), а през вчерашния ден той бе подложен и в листата за Откритото състезание на Австралия (17-30 януари).
 Австралийското държавно управление отговори на Джокович: Ваксинацията е предписание, а не изнудване
Австралийското държавно управление отговори на Джокович: Ваксинацията е предписание, а не изнудване

Джокович няма да вземе присъединяване в обичания си шампионат

Крейг Тайли обаче посочи, че въпросният лист не е финален. " Нека на първо място да подчертая, че никой не може да играе на Аустрелиън Оупън, в случай че не е имунизиран. Единственият вид е да получиш здравно позволение да не се ваксинираш от австралийските управляващи. До момента няма такива за тенисисти ", съобщи Тайли.

" Всички влизат в предварителния лист, това не значи, че те ще вземат участие в шампионата. Това ще стане ясно след няколко седмици, когато действителният лист с участници и жребият за конкуренцията бъдат финализирани ", добави той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР