Не е сезон на алергиите и настинки, все още няма

...
Не е сезон на алергиите и настинки, все още няма
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Все още няма бум на настинките

Не е сезон на алергиите и настинки, към момента няма подобен взрив, само че с утежняване на метеорологичните условия ще има. Немалка част от нашите пациенти посещават кабинетите ни. Обикновено признаците не са толкоз мощно изразени, изчакваме няколко дни, оставяме ги в домашни условия, лекуват се чисто симптоматично и в случай че има утежняване на положението - търсим вид, при който те да бъдат диагностицирани и предвижени по-натам по веригата. Това изясни зам.-председателят на Български лекарски съюз (БЛС) доктор Николай Брънзалов пред Bulgaria on air.

Той разяснява, че до този миг системата работи добре. Неговото мнение, че няма суматоха. И акцентира, че въпросът е COVID-19 да бъде диагностициран в точния момент.

"Колкото по-рано го диагностицираме даден пациент, толкоз по-лесно ще бъде овладяна инфекцията. Когато даден пациент има признаците, те търсят контакт с РЗИ. ", добави Брънзалов.

Той разяснява, че няма ясно написани правила по отношение на работата на персоналните лекари.

"В нашите оферти ние настояваме и да има пункт за набиране на проби, отвън лечебните заведения. Когато пациентите попаднат в болница с затруднения, са минали най-малко през двама, трима лекари, рядко са пациентите, които се самонасочват, с цел да бъдат приети в болница ", учочни Брънзалов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР