Не е съществувала и не съществува никаква възможност за промяна

...
Не е съществувала и не съществува никаква възможност за промяна
Коментари Харесай

Пацоли: Границите на Косово няма да бъдат променяни

Не е съществувала и не съществува никаква опция за смяна на границите на Косово. Територията на Косово няма да бъде разделяна. Самото Косово няма териториални искания към никого . Това съобщи косовският външен министър Беджет Пацоли в отговор на въпрос дали Прищина удостоверява, че е срещу смяна на границите и присъединение на територии, от която и да било друга прилежаща страна.

„ Косово ще бъде една самостоятелна страна, няма да причислява към себе си и няма да се причислява към никоя друга страна “, акцентира Пацоли.

Той означи, че страстите на хората не могат да бъдат следени.

„ Не мога да не ви кажа, че популацията на Косово храни чудесни благосклонности на приятни отношение към българското малцинство, което се назовава горани в Косово “, съобщи министър Пацоли, съобщи БГНЕС.

Той напомни, че по време на първото му посещаване в Министерство на външните работи през 2007 година тогавашният български външен министър е повдигнал пред него въпроса за българското малцинство в Косово. „ Още тогава се ангажирах, че ще проявя повече внимание и ще окажем поддръжка на това малцинство “, добави Пацоли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР