Не е само стресът за животните - много хора се

...
Не е само стресът за животните - много хора се
Коментари Харесай

Наранявания, замърсяване и уплашени животни: Защо фойерверките се връщат в Германия?


Не е единствено стресът за животните - доста хора се нараняват, употребявайки фойерверки, а замърсяването на въздуха, което предизвикват, е голямо. Някои обаче изкарват прехраната си с изработването им.

За пръв път от повече от 2 години фойерверките още веднъж се появиха на немския пазар и до 31 декември ще са разрешени за продажба. Във времето, в което тя продължаваше, така и така цялостните лечебни заведения не трябваше да бъдат затруднявани в допълнение.

Тежки пострадвания

" Всички са наясно, че в новогодишната нощ лечебните заведения са изключително натоварени ", изяснява шефът на Германската асоциация на лечебните заведения Гералд Гас. " Всяка година комбинацията от алкохол, превъзбуда и рискови пиротехнически произведения слага на тестване лекарите, медицинските сестри и парамедиците. "

В последните години броят на хората, потърпевши от фойерверки, е намалял с към две трети поради прекъсването на продажбите, оповестяват от болничната асоциация. На 1 януари 2020 година в лечебни заведения са признати 111 пациенти с тежки пострадвания, а на идната година техният брой на същата дата бил единствено 32. 

Използването на самоделна пиротехника може да аргументи тежки наранявание и в някои случаи даже загуба на крака.

Лекуваните в интензивните отделения в навечерието на Нова година или в дните незабавно по-късно най-често страдат от изгаряния или даже загуба на крака. Председателят на немската асоциация за интензивна и незабавна медицина Гернот Маркс изяснява, че най-често

Нов живот за загиващия бизнес

Представителите на пиротехническата промишленост обаче чакат с неспокойствие покачването на оборота си за тази година. Предполага се, че той ще е към 120 милиона евро - колкото е бил и преди пандемията. Последните две години са били сложни. Заради възбраната за продажби по време на ковид, производителите са минали през най-тежката рецесия в историята си. Много компании са били на ръба на банкрута. 

За Петер Зауер и неговия екип, които създават фойерверки, това също е било предизвикателство. " Печелим единствено една трета от това, което печелехме преди. " Фактът, че към момента печелят някакви пари, се дължи на това, че Зауер приспособява активността си. Например, в този момент той разчита най-много на сигнални ракети. 

Защото фойерверките към този момент не са предопределени единствено за развлечение. Те би трябвало да бъдат и тихи, екологични и щадящи животните. " Пластмасата значително е отстранена и сменена с картон. А в случай че би трябвало да е по-стабилно, се употребява глина. Това е значима тематика в промишлеността. Много неща се случиха през последните години ", споделя Зауер.

Проблемите с фойерверките не изчезват

И до момента в който пиротехническата промишленост въздъхва с облекчение, природозащитни организации подлагат на критика възобновяването на продажбите. Те са недоволни, че управляващите са решили да анулират възбраната за продажба на пиротехника.

Взривовете от пиротехническите произведения тормозят освен домашните животни, само че и дивите.

Повечето от хората в Германия също споделят това мнение. Представително изследване на Центъра за отбрана на потребителите в Бранденбург демонстрира, че, до момента в който 39% се афишират срещу сходна мярка. " Става дума за безчет изгаряния, пострадвания на очите, уплашени животни, материални вреди по транспортни средства и здания. Да не приказваме за големите количества боклуци и тежестта върху околната среда ", разяснява Юрген Реш от немската асоциация за запазване на околната среда.

Проблемът с фините прахови частици остава:, множеството от които в новогодишната нощ. Това съставлява към един % от общото количество фини прахови частици, отделяни в. 

Животните също страдат от фойерверките. Освен домашните любимци, изключително наранени са птиците, написа Германският съюз за отбрана на природата: " Те бягат на доста по-голяма височина, не кацат дълго време и постоянно напущат местата си за отмора и спане за няколко дни. Водните птици реагират на фойерверки даже на разстояние от два до седем километра. "

***

Припомнете си и тази снимкова изложба от нашия списък: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР