Не е редно да се огласяват по висящо разследване доказателства

...
Не е редно да се огласяват по висящо разследване доказателства
Коментари Харесай

Съдия Калпакчиев: Могат да ни осъдят в Страсбург заради разпространените доказателства

„ Не е редно да се огласяват по висящо следствие доказателства по този обществен метод ”, съобщи ръководителят на съдиите в България Калин Калпакчиев в „ Тази заран ” във връзка публикуваните през вчерашния ден от Спецпрокуратурата материали, свързани с следствието на обвинените за киберакатаката против Национална агенция за приходите.

Според него България може да бъде наказана в Страсбург поради сходни дейности, тъй като те компрометират съществени права като презумпцията за непорочност.

Подобни дейности в предишното не за имали добър свършек, напомни Калпакчиев, визирайки случая с тефтерчето на Филип Златанов, което след това изчезна и делото се провали. Прокуратурата тогава обаче разгласи обществено част от неговото наличие.

„ Подобно държание води до уронване на престижа на прокуратурата като институция ”, безапелационен е съдията.

„ Освен това са били публикувани персонални данни на прокурори и следователи дружно с тези материали, а сходно действие покрива състав в наказателния кодекс ”, означи Каплакчиев.

„ Разпространяването на персонални данни не е почтена активност, по тази причина отбраната им неслучайно в Европейски Съюз е толкоз сериозна ”, съобщи съдията, който означи, че с цел да бъдеш наказан за разпространяване на персонални данни не е нужно някой да е злоупотребил с тях.

„ Това следствие по метода, по който се води, не основава усещане, че се цели откриване на истината, а се целят пропагандни и конюнктурни резултати ”, счита Калпакчиев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР