Не е редно да даваме на сляпо 16 млн. лв.

...
Не е редно да даваме на сляпо 16 млн. лв.
Коментари Харесай

Иван Таков: Не е редно да даваме "на сляпо" 16 млн. лв. за погасяване на задължения на автотранспорта

Не е редно да даваме " на сляпо " 16 млн. лева за погасяване на просрочени отговорности на столичния автотранспорт. Това съобщи Иван Таков, водач на Българска социалистическа партия - София и заместник-председател на Комисията по финанси и бюджет в СОС. По време на днешното й постоянно съвещание той настоя заместник-кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура по направление " Финанси и опазване на здравето " Дончо Барбалов да даде публично мнение от къде ще бъдат взети въпросните средства, с цел да бъдат дадени на столичния автотранспорт.

" На всички ни е ясно тежкото положение, в което се намира този бранш, разяснява Иван Таков по време на разискването на отчета. - С сътрудниците от групата на " Българска социалистическа партия за България " сигурно ще подкрепим отпущането на средства за погасяване на просрочените отговорности на столичния автотранспорт. Но изрично настояваме да знаем за сметка на какво ще бъдат тези 16 милиона лв. ".

В тази връзка ръководителят на групата на " Българска социалистическа партия за България " в СОС предложи през ноември да бъде свикано взаимно съвещание на две от комисиите - по финанси и бюджет и по превоз и пътна сигурност. " Тъй като упованията за идната година са да имаме същите проблеми със столичния превоз, най-добре би било дружно да обсъдим вероятните решения. Вече има направени планове и дупката в превоза на София ще бъде към 180 млн. лева Сумата е голяма и по тази причина би трябвало да намерим най-хубавото решение, сподели Иван Таков. - В Народното събрание следва да бъде обсъждан държавният бюджет за 2023 година. Тъй като Столична община сама няма по какъв начин да обезпечи толкоз огромна сума за столичния превоз, ще се наложи да търсим помощ от страната. Но преди този момент би трябвало да сме изцяло наясно с точния размер на сумата, която ще бъде нужна за превоза на София през 2023 година ".

На днешното съвещание на Комисията по финанси и бюджет отчетът за разпределяне на паричен заем на " Столичен автотранспорт " ЕАД за погасяване на просрочени отговорности беше отсрочен. Единодушно членовете гласоподаваха да бъде поискано изцяло мнение от заместник-кмета Дончо Барбалов за финансовото положение на столичния превоз. " Не единствено автотранспортът има отговорности, електротранспортът също е натрупал сериозна сума, която все още надвишава 11 млн. лева, разяснява Иван Таков. - Затова би трябвало да сме наясно със обстановката и да не прибързваме с гласоподаване " на сляпо " за разпределяне на такива огромни суми. Предполагам, че от финансовата стратегия може да дофинансираме автотранспорта, само че дано да знаем тези средства за сметка на какво ще бъдат - на детските градини ли, на учебните заведения ли, на нещо друго ли? Имаме ли ги въобще в бюджета? Какво се случва, в случай че ги нямаме? Много въпроси, на които чакаме ясни отговори от заместник-кмета Дончо Барбалов ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР