Не е реалистично в специализирани болници да се разкриват COVID

...
Не е реалистично в специализирани болници да се разкриват COVID
Коментари Харесай

Разкриване на COVID отделения в специализирани болници - твърде нереалистично

Не е реалистично в профилирани лечебни заведения да се разкриват Коронавирус отделения, още повече до 10 % от леглата. Това съобщи за БНР шефът на Първа АГ болница в София доктор Гергана Коларова.

Припомняме, според заповедта на здравния министър всички лечебни заведения в областите с най-висока заболеваемост би трябвало да разкрият отделения за пациенти с ковид с най-малко 10% от общия брой кревати, с които разполагат. При тези с по-малко пациенти процентът е 5.

Д-р Коларова изясни, че в болничното заведение се приготвят част от кревати по наставление от Столичната РЗИ за родилки или бременни, които са неусложнени. 10 % обаче било прекомерно нереалистично.

Тя уточни, че са показали своето мнение на здравните управляващи, само че към момента не са получили отговор и чакат в допълнение предписание по въпроса.

"Ние не отхвърляме раждане, и двата типа - и обикновено, и секцио, още повече че второ се предлага, с цел да се съкрати контактът на бебето с майката, само че нещата се усложняват, в случай че майката, която е позитивна за ковид, би трябвало да остане по-дълго време в отделението. Защото тя може да не е в неприятно положение първоначално, само че след това да се утежни ", изясни доктор Коларова.

По тази причина съгласно нея би трябвало да се обособи друго място, където да се настаняват тези дами, с цел да получават съответни за това заболяване грижи. Тя посочи, че в АГ болничното заведение нямат нито пулмолог, нито инфекционист.

По нейни думи Първа АГ болница може да отдели единствено три кревати за родилки и бременни с К-19. Причината е, че болничното заведение е строена по подобен метод, че е невероятно делене на потоците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР