Не е реалистично да има безлимитно използване на лична помощ,

...
Не е реалистично да има безлимитно използване на лична помощ,
Коментари Харесай

Социалният министър: Не е реалистично да има безлимитно използване на лична помощ

„ Не е реалистично да има безлимитно потребление на персонална помощ, тъй като това е скъпа услуга. Когато бъде предоставено това универсално право, би трябвало да има сигурност, че ще бъде финансирано стабилно ”, съобщи общественият министър Бисер Петков пред публицисти в Народното събрание.

„ В последните седмици хората с увреждания се настроиха един против различен, това прави задачата по реализиране на взаимно задоволително решение доста сложна ”, сподели още Петков, представен от bTV. Той добави, че е поканил майките на деца с увреждания да се върнат в работната група, само че те отказали.

На въпрос дали се тормози от ескалация на напрежението сред двата лагера на хората с увреждания, Петков сподели – „ Притеснявам се и считам, че това не трябва да се позволява. Това не е в изгода за решение на проблемите на хората с увреждания ”.

„ Правим всичко допустимо да подготвим и импортиран наесен законопроектите, с които да подобрим ситуацията на хората с увреждания ”, добави той.

По думите му една от най-важните сфери на закона е обезпечаването на налична среда.

Относно измененията в Закона за обществените услуги, Петков разяснява, че работната група ще работи интензивно до август. Той посочи, че е помолил работната група да редуцира работата с един месец и в средата на септември законопроектът да е подготвен.

По думите му реалистичният период за привършване на наложителните процедури по законопроекта и внасянето му в Народно събрание е края на месец октомври или началото на ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР