Не е разумно човек да се отказва от втора доза

...
Не е разумно човек да се отказва от втора доза
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Ако някой се чувства застрашен от ваксината на „Астра Зенека” след първата доза, втората може да е различна

Не е рационално човек да се отхвърля от втора доза от имунизацията на “Астра Зенека ”, в случай че към този момент си е сложил първата. Ако обаче човек се усеща изключително заплашен, кардинално може да получи втора доза от друга ваксина или да се изчака имунизация с такава, която изисква единствено една инжекция. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия проф. Мира Кожухарова.

Епидемиологът съобщи, че е доста по-разумно Европейски Съюз да формулира единно мнение за „ Астра Зенека ” вместо да оставят всяка страна сама да взема решение по какъв начин да подходи към нея. „ Говори се за допустима връзка на имунизацията и тромбоемболиите ”, разяснява специалистката и добави, че тази връзка още не потвърдена.

В България има към момента притеснително малко ваксинирани, разяснява проф. Кожухарова. Ползата от имунизацията на „ Астра Зенека ” е доста по-голяма, в сравнение с вредата, безапелационна беше тя. През лятото коронавирусът ще понижи още веднъж разпространяването си, само че това не значи, че на есен няма да се върне още веднъж. Това време би трябвало да се употребява за имунизиране на повече хора, сподели проф. Кожухарова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР