Не е работа на политиците и на министър-председателя да се

...
Не е работа на политиците и на министър-председателя да се
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Не е работа на политиците и на министър-председателя да се намесват във вътрешните работи на частните дружества


Не е работа на политиците и на министър-председателя да се намесват във вътрешните работи на частните сдружения, тъй като по този метод, заплашвайки ги, когато те усещат неустановеност в тази страна – огромните вложители напущат.Парламентарната комисия, която ще обяснява събитията към договорката с покупката на ЧЕЗ, е основана с цел да отвлича вниманието. Това съобщи в предаването „ Лице в лице” по bTV депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай, който е и член на тази комисия

Много забавна комисия. Може би Движението за права и свободи единствени не бяхме сюрпризирани от този начен на показване на тематиката, с която ще се занимава тази комисия. Първоначално oт Българска социалистическа партия предложиха анкетната комисия за ЧЕЗ да наблюдава плануваната продажба на сдружението. Изненадах се, по какъв начин договорка на ЧЕЗ, която се осъществена в Чехия, би трябвало да се проверява. Българска социалистическа партия желаеха да схванат кой стои зад договорката, както и има ли някой зад Гинка Върбакова. Всички служби обявиха, че никой не стои зад нея. От ДАНС също потвърдиха тази информацията.

" От години в новините имаше информация, за продажбата на ЧЕЗ. Трябваше президентът и министър председателят да бъдат осведомени, а не внезапно да се вършат, че не знаят защо става дума. Всички се направиха, че не знаят за договорката за ЧЕЗ ", сподели още той.

" Изведнъж имаше протест на Българска социалистическа партия, появиха се всеобщо хора, които в действителност нямаха информация защо стачкуват. На този протест Българска социалистическа партия желаеха страната да придобие 100% от електроразпределителното дружество. От Движение за права и свободи не желаеме присъединяване на страната в частни покупко-продажби. Помня кражбите на електрическа енергия още при започване на демокрацията. Имаше 30% загуби, към днешна дата те са 10% ", акцентира депутатът.

" Политиците попитаха Гинка Върбакова дали има един милиард лв., с цел да заплати договорката. Не е работа на политиците да се намесват във вътрешните работи на частните предприятия. По тези аргументи доста огромни предприятия си отиват от българския пазар. Това гони вложителите от България ", разяснява депутатът. " Гинка Върбакова съобщи, че има 100 милиона лични средства, Неуместно е да се пита, дали тя има средства за възнаграждение на ЧЕЗ. Ако има подозрения за парите, ще има опция да се приключи договорката ", приключи Рамадан Аталай.

" Не чакам от тази комисия да излезе нещо, тя е направена, с цел да отвлече вниманието. Сделката е завършила в първата си фаза. Те имат финален контракт. Фирмата е платила съответните средства в границите на 5 млн. и е поела избрани задължения. Тези хора, когато са поемали тези задължения, са знаели, че ще влязат в домовете на 3 млн. души”, доопълни Аталай.

Както постоянно, ГЕРБ се пробват да трансформират същината на казуса и вкараха още едно изречение и в този момент стана една мега комисия и ще разгледаме събитията към приватизацията и плануваната продажба на ЧЕЗ в границите на един месец, неща, които са се случили от 2002 година до 2017 г.”

Не е работа на политиците и на министър-председателя да се намесват във вътрешните работи на частните сдружения, тъй като по този метод, заплашвайки ги, когато те усещат неустановеност в тази страна – огромните вложители напущат, съобщи депутатът.

ЧЕЗ си отпътуват, има и доста други компании, няма сигурност, няма непоклатимост. Докато няма сигурност в вложителите – няма кой да пристигна да влага в тази страната, добави Рамадан Аталай.

По думите му, намесата на институциите за да бъдат спънка на развиването на стопанската система ни гони вложителите от тук.

Оттук нататък, съгласно него, също има способи договорката да не се случи.

„ Ако КЕВР откри съответните пропуски съгласно Закона за енергетиката има право, откакто стъпят в предприятието, да назначат необикновен шеф и тези институции, когато създадат и следене на паричния поток и, в случай че се откри, че има подозрение парите дали са минали през някоя пералня или не, също има опция да се приключи сделката”, съобщи депутатът от Движение за права и свободи.

Молбата ми е ръководещите да се опитат да открият сигурност в страната, да се занимават и с вътрешните проблеми, да се занимават с структурата на обединението, прикани Аталай.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР