Не е работа на МОСВ да крие данни, за да

...
Не е работа на МОСВ да крие данни, за да
Коментари Харесай

Министър Юлиян Попов: Плувах един час в морето. Истинска наслада!

Не е работа на Министерство на околната среда и водите да крие данни, с цел да разпространява туризма, не е работа на Министерството на здравеопазването да крие данни, с цел да разпространява туризма. Имам доверие в нашите районни инспекции и в здравните инспекции, тъй като си правят работата. Това съобщи министърът на околната среда и водите, който присъства на среща, на която бе показан отчетът на Института по океанология към Българска академия на науките за актуалното положение на околната среда в морето и пред български бряг. 

" Снощи влязох в морето, плувах един час. Жив съм, здрав съм. Плувах около брега и във вътрешността в морето ", посочи екоминистърът. Той се похвали и в обществената мрежа Facebook, като разказа прекарването си като истинска приятност.

Попов съобщи, че през уикенда е мобилизирал огромен екип, който да изследва сигнал за " тежко замърсяване на плажовете край Поморие ". 

" Събираха се проби, не се откри нищо, става дума за замърсяване, което някой е видял на плажа и обществените медии завъртат една суматоха и остра рецензия ", сериозно разяснява министърът. 

По думите му не би трябвало да се вършат генерални изводи от обособени сигнали дали водата е чиста. 

" Паниката и отдръпването на туристи беше доста огромна първоначално след повредата в Нова Каховка ", добави. 

Проби от водата се взимат постоянно по цялото Черноморие, на север - от Дуранкулак, Шабла, Калето.

" Към днешна дата няма превишаване на нито един от изследваните индикатори - тежки метали, пестициди, нефтопродукти.  Включително преди 20 дни имаше експедиция по цялото българско крайбрежие от северната до южната граница, взети са проби от всички пунктове ", съобщи началникът на Басейновата дирекция във Варна Явор Димитров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР