Не е работа на миньорите да се занимават с цената

...
Не е работа на миньорите да се занимават с цената
Коментари Харесай

Не е работа на миньорите да се занимават с цената на въглищата, отсече Симеонов

Не е работа на миньорите да се занимават с цената на въглищата. Това разяснява пред публицисти вицепремиерът Валери Симеонов след съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие. На въпрос дали са разисквани настояванията им за увеличение изкупната цена на въглищата на 17 лева за звук, вицепремиерът Симеонов установи:

" Лично моето мнение е, че не е работа на миньорите да се занимават с цената на въглищата. Работата на синдикатите е да имат искания за изискванията на труд, за възнаграждение и други въпроси, свързани със отбраната на служащите. "

По-рано при започване на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие вицепремиерът, който ръководи съвещанията с присъединяване на синдикати и работодатели, установи, че единствено държавното управление е показано както прилича.

Той даже се пошегува, че е нужна поименна инспекция, поради неналичието на огромна част от синдикалистите и работодателите. Оказа се, че митингът на миньорите е попречил и националният представител, който трябваше да показа Законопроекта за промени в КСО. Заради многолюдния миньорски митинг и той закъсня за съвещанието на НСТС. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР