Не е работа на един български политик да се занимава

...
Не е работа на един български политик да се занимава
Коментари Харесай

Безотговорно е да не поканим Митрофанова: Рашидов

" Не е работа на един български политик да се занимава с дипломация ”, съобщи пред БНР някогашният министър на културата Вежди Рашидов от ГЕРБ, в коментар за разногласието дали да бъде поканена посланикът на Русия Елеонора Митрофанова на тържественото разкриване на 48-о Народно събрание.

Припомняме, че във вторник 3 от 7 партии, измежду които и ГЕРБ се оповестиха срещу тя да бъде канена за първото съвещание, макар протоколните условия.

" Тези хора не са за българския парламент. Те се държат безконтролно. Аз не бих поощрил такова държание ", уточни ексминистърът.

" Кой е споделил, че българските депутати могат да определян кой да влезе, кой да не влезе, на кой да афишират войни? За чия сметка? Кой ще носи отговорност, в случай че на следващия ден хвърлят една бомба? Това е оповестяване на война. Чий е този напън? Кой ще дава отговор? ”, запита  той.

" Това е работа на висока дипломация и на държавническо мислене. Защо не седнат да мислят по какъв начин да излезем от рецесиите. Защо да не влезем в Народното събрание и да кажем кой е евроатлантик ", съобщи още Рашидов, който ще открие първото му съвещание на  Народно събрание на 19 октомври.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР