Не е работа на един български политик да се занимава

...
Не е работа на един български политик да се занимава
Коментари Харесай

Евроатлантикът Веждичката си иска Митрофанова, шубе го е от война

Не е работа на един български политик да се занимава с дипломация. С тази чутовна глупотевина Вежди Рашидов от ГЕРБ разяснява пред БНР разногласието дали да бъде поканена посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова на тържественото разкриване на 48-ото Народно заседание.

Във вторник три от седемте партии в Народното събрание са оповестиха срещу посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова да бъде канена за първото съвещание на 48-мия парламент. Сред тях беше и ГЕРБ, само че с изпратена публично позиция до медиите откакто въпросът беше издигнат от " Демократична България " на среща в Народното събрание, на която, по неофициална информация, партията на Борисов не е заела безапелационна позиция.

" Кой е споделил, че българските депутати могат да определян кой да влезе, кой да не влезе, на кой да афишират войни? За чия сметка? Кой ще носи отговорност, в случай че на следващия ден хвърлят една бомба? Това е оповестяване на война. Чий е този напън? Кой ще дава отговор? Това е работа на висока дипломация и на държавническо мислене. Защо не седнат да мислят по какъв начин да излезем от рецесиите. Защо да не влезем в Народното събрание и да кажем кой е евроатлантик ", съобщи още Рашидов, който ще открие първото му съвещание на Народното събрание на 19 октомври.

Според него това, че бъдещите депутати са се изпокарали по тематиката да бъде ли поканена Митрофанова, е безконтролно. " Тези хора не са за българския парламент. Те се държат безконтролно. Аз не бих поощрил такова държание ", счита той. " Аз не съм склонен с политиката на Путин ", сподели още Рашидов и добави, че той споделя позицията да е част от Европа, да върви умерено до Париж и да преглежда " Лувъра ".

Попитан дали представителите на ГЕРБ са взели позиция по тематиката, Рашидов отговори, че ГЕРБ добре обмислят позициите си и когато са подготвени - тогава ще я афишират.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР