Не е проблемът типа проект, но тяхното място не е

...
Не е проблемът типа проект, но тяхното място не е
Коментари Харесай

МК: Мястото на Драг шоу бинго не е в програмата за възстановяване след COVID

„ Не е казусът вида план, само че тяхното място не е в тази стратегия за възобновяване след Коронавирус рецесията. Доколко оценителите са си свършили работата, там е разковничето. Е ли е бингото хазартна активност и нужно ли е да се финансира? Това беше ПР-ски ход, който катастрофира, тъй като кабинетът на Атанас Атанасов отвори фунията, без ясни критерии “.

Това сподели пред БТВ Марина Василева, зам.-министър на културата.

Тя посочи, че утвърждението е обещано по време на „ Продължаваме промяната “, самият план е изпълнен след това в мандата на Велислав Минеков.

Според нея Атанас Атанасов от Политическа партия е основал стратегия, финансиращи всички планове без тактика за просвета и без ясни критерии какво е културен план. Над 500 организации са взели участие.

„ Мястото на Драг шоу бинго не е в тази стратегия. Имало е външни оценители-без експертиза, само че с огромен бюджет. Фотографи са оценявали планове за класическа музика. Казус е дали бингото е
хазартна активност “, изясни Василева с уточнението, че не е гледала шоуто.

„ Сцената има бар и ресторант, има заплатен вход в съответния бар. Събитието се финансира от Америка за България. Няма място в Програмата за планове за възобновяване след коронавирус рецесията. МК има стратегия за обществено ангажирани изкуства работи. Тя работи с роми, ЛГБТИ+ и други. Там е трябвало да аплайват драгкуинс, само че са минали дружно с коронавирус засегнатите браншове с многото отпуснати пари. Без ясни критерии и без способени оценители. И това е ощетило действително наранени културни организации “, счита тя.

Според създателя на плана Иван Димов, „ офанзивата в този момент е предизборна провокация “.

„ Кандидатствахме за сума над 90 000 лева, бяха утвърдени 77 000 лева Артистичната ни самодейност „ Драг Бинго “ като перо съставлява под 7% от тази сума. Има детайл на игра. Преди да измислим формата се консултирахме с юристи дали би било
хазарт, отговорът е не, тъй като няма залог, който да може да бъде извоюван или изгубен “, споделя създателят.

„ Аз го върша, тъй като това е моят метод да бъда на сцена, в него има спектакъл, музика и танци. Това съставлява мощно пресилен и хиперболизиран женски облик. Ние, мил артистите, когато сме на високи токчета ставаме към 2 метра, няма по какъв начин да заблудим, че сме същински дами, не е и това задачата. Затова и нашият комизъм е по-пиперлив, разрешаваме си закачки с публиката, това е част от шоуто и хората се забавляват, само че в България е малко криворазбрано. Не е наложително да правиш мил и да си транссексуален. Аз в всекидневието си не заедно съм с грима и перуката, това е напълно театрална изява “, съобщи Малина Янк – мил кралица.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР