Не е проблем, че хората се карат, ако се помирят

...
Не е проблем, че хората се карат, ако се помирят
Коментари Харесай

Папата: Карайте се, но се помирявайте вечер

Не е проблем, че хората се карат, в случай че се помирят до вечерта. Никога не завършвайте деня с война, прикани през вчерашния ден папа Франциск в проповедта си в църквата " Св. Архангел Михаил " в Раковски. Той добави, че „ мир се основава и с един жест на обич “.

Обръщайки се към вярващите, папата прикани всички присъстващи да гледат Господ с очите на вярата и да не обръщат внимание единствено на злото, което им се случва. Към думите си добави: " Никога не си лягайте ядосани, даже и една нощ ".

В двора на храма Светият отец бе заплатен от разчувстваните миряни с бурни овации и радостни възгласи. Височайшият посетител за следващ път наруши протокола, доближавайки публиката. Той се спря първо при болните деца и инвалидите, с цел да ги помилва и да им даде богословията си. Хората в неравностойно състояние одобриха жеста на папата със сълзи на очи.

На прага на църквата папа Франциск бе посрещнат както повеляват традициите - с пита и мед. А вътре в храма повече от 700 вярващи чакаха с неспокойствие идването му. Голяма част от миряните имаха достойнството да бъдат на сантиметри от Светия отец, а някои даже се допряха до него.

Целта на срещата бе разговорът сред най-голямата католическа общественост у нас -тази в Раковски, и духовния лидер на всички католици по света папа Франциск. Храмът стана очевидец на историите за сложния живот на монахини и перипетиите на вярващо локално семейство, изгубило дете.

След тържествената гала папа Франциск благодари за срещата и насочи благословията си към всеки един от присъстващите. Светият отец бе изпратен с осъществяване на една от най-красивите ни песни - " Една българска роза ".

Снимки: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР