Не е приключила проверката по инцидента, довел до смъртта на

...
Не е приключила проверката по инцидента, довел до смъртта на
Коментари Харесай

Изясняват коя е фирмата, наела без договор загиналия в изкоп работник

Не е завършила инспекцията по случая, довел до гибелта на служащ в шестметров ров в Плевенско. Това заяви за Българска телеграфна агенция Радослава Иванова, шеф на Дирекция " Инспекция по труда " в Плевен. Тя посочи, че злополуката е станала в град Червен бряг, а не, както бе в началото получената информация - край близкото село Реселец. Мъжът е покрит при строителни действия по построяването на дъждовен колектор.

Изяснява се работодателят, за който е работил 52-годишният мъж. Още през вчерашния ден стана ясно, че той е нямал трудов контракт. 

Проверките в Инспекцията по труда са на два стадия - оглед на мястото и документален. Предстои ни да проучим всички документи и тогава да излезем с протокол, изясни Иванова. Тя добави, че след коронавирус пандемията се следи нарастване на случаите на наети служащи без трудов контракт. Нарушения се откриват в съвсем всички стопански браншове. 

В Окръжната прокуратура в Плевен е формирано досъдебно произвеждане по случая за причиняване на гибел при професионална несъобразителност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР