Не е предмет на консенсус образуване на мнозинство около нов

...
Не е предмет на консенсус образуване на мнозинство около нов
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не се прие предложението за ротационно председателство на НС

Не е предмет на консенсус формиране на болшинство към нов вид. Ние предложихме разнообразни версии на ротационно председателство на Народно събрание, само че това не беше признато. Това сподели след края на Председателския съвет водачът на " Демократична България " Христо Иванов.

По думите му ще се изслушат разпоредбите и в случай че по тях има оферти, ще се изговорят обществено.   " След като не може в една персона да се събере доверието в толкоз разпарчетосан парламент, то да се разпредели упражняването на властта. Това не се възприе като база за консенсус. Затова влизаме в зала и всеки прави номинации изначало. Не е обсъждано ново удължение на пленарното съвещание ", съобщи още той.

За втори ден депутатите не могат да изберат ръководител на Народно събрание. Кандидатурите си към този момент отдръпнаха Политическа партия и ГЕРБ, по този начин единствени претенденти за поста останаха Петър Петров от " Възраждане ", Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР