Не е предлагано безплатно зърно от страна на Русия на

...
Не е предлагано безплатно зърно от страна на Русия на
Коментари Харесай

ООН: Не е предлагано безплатно зърно от страна на Русия

Не е предлагано гратис зърно от страна на Русия на Организация на обединените нации, след отдръпването й от Черноморската самодейност, съобщи Агенция Франс Прес. Това оповестиха от Световната продоволствена стратегия на организацията.

„ Не са се обръщали към нас “, сподели заместник-изпълнителният шеф на организацията, Карл Скау, в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

 Путин хазаин Снимка: БГНЕС/ EPA/SERGEI SAVOSTYANOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Припомняме, че съветският президент Владимир Путин съобщи на 27 юли, че Русия ще даде гратис зърно на шест африкански страни в интервала до четири месеца. Повече от 725 000 тона зърно е изпратила Организация на обединените нации, за облекчение на глада в някои от най-оскъдните райони в света. В тях са включени Афганистан, Африканския рог и Йемен, според зърнената договорка.

Половината от зърното си от Украйна получи международната стратегия по прехраната и 80% от пшеницата си през 2023 година

През юли 2022 година Русия, Украйна, Турция и Организация на обединените нации подписаха съглашението за експорт на украинско зърно, като сътвори безвреден кулоар през Черно море. Според съглашението износа е от три украински пристанищата от началото на войната през февруари същата година. Това подкрепя преодоляването на цените.

Заради несъблюдение на някои от нейните претенции Москва отхвърли удължаването на съглашението сед 17 юли. Москва има впредвит премахването на трудностите пред износа на торове, като бъде включена държавната Руска земеделска банка в Международна платежна система SWIFT.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР