Не е правилно да се обединяват протоколите от машинното и

...
Не е правилно да се обединяват протоколите от машинното и
Коментари Харесай

И Възраждане е против да обединяват протоколите от машинното и хартиено гласуване

Не е вярно да се сплотяват протоколите от машинното и хартиено гласоподаване, тъй като по този начин няма да се разбере какъв брой индивида са предпочели машините. Това разяснява във Варна председателят на партия " Възраждане " Костадин Костадинов в отговор на въпрос за решението на ЦИК данните от машинното и хартиеното гласоподаване да се записват дружно в секционните протоколи.

 Цветозар Томов напусна поста на представител на ЦИК след скандал за изборния протокол Виж още

Според Костадинов какъв брой души са избрали машинното гласоподаване ще е доста показателно, тъй като главният аргумент на покровителите на хартиените бюлетини е бил, че хората желали да гласоподават с хартия, а не с машина. Как да разберем в този момент дали това е по този начин или не е, попита Костадинов.

Ако ние нямаме информация в изборния ден, това ще си остане просто една догадка и ще стане ясно, че цялата тази работа беше направена с една доста простичка цел - с цел да може ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да си вдигнат резултата, по метода, по който го вършат години наред - с имитация на вота, сподели водачът на партията, представен от Българска телеграфна агенция. 

По думите му това няма да стане, тъй като " Възраждане " ще има представител във всяка една секция и няма да допусне имитация в нито един избирателен сектор.

Костадинов заяви още, че на следващия ден ще се знае какъв брой тъкмо подписа в поддръжка на настояването за референдум за запазването на българския лев са събрани за първите шест седмици от началото на подписката. По думите му на седмица се събират към 50 000 подписа, което значи, че след ден евентуално ще са към или малко над 300 000. Костадинов добави, чака до края на акцията, в случай че по този начин не престават нещата, да бъдат събрани към 600 000 подписа, което по думите му значи, че референдум ще има.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР