Не е по силите на нито един американски президент да

...
Не е по силите на нито един американски президент да
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Никой американски президент не може да разруши връзката с Европа

Не е по силите на нито един американски президент да унищожи елементарно връзката с Европа – би трябвало да се появят доста мощни катаклизми и от двете страни на Океана. Това разяснява президентът (1997 година – 2002 г.) Петър Стоянов пред bTV.
„ Ако се върнем към изказването на Хайко Маас (германският външен министър, който сподели, че „ май не можем да разчитаме на Америка”) и погледнем нещата от нашата европейска камбанария, то това е прибързано изявление, нещата не са чак толкоз трагични. Независимо от спорадичните изказвания на Тръмп и той, и всички хора от екипа му са подчертавали връзката сред Европа и Америка и ясната формулировка на Русия – противник, с който Америка би трябвало да се отнася доста внимателно”, безапелационен беше той.
Според него по-важното в тази ситуация е, че „ eвролидерите е извънредно време да се замислят върху по-важното – по какъв начин стои цивилизационно Европейски Съюз и какво бъдеще има по-нататък”.
Петър Стоянов е на мнение, че „ силата на Европа в действителност е в нейното разделение” и основаването на мегадържава на Стария континент в действителност би имало отрицателен резултат върху достиженията в района, които все още са резултат и на конкуренцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР