Не е отказвано болнично лечение на починалата от COVID-19 родилка

...
Не е отказвано болнично лечение на починалата от COVID-19 родилка
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас: Не е отказвано лечение на починалата от COVID-19 родилка

Не е отказвано болнично лекуване на умрялата от COVID-19 родилка Лора Янева, обявиха в документално мнение от УМБАЛ Бургас.

Във връзка с изявления в обществените мрежи от лечебното заведение разпратиха до медиите и последователност на нейния престой в болница, от която излиза наяве, че самата Янева в началото е отказала да бъде приета в болница.

„ Листът от прегледа при първото й посещаване потвърждава, че макар преценката на дежурния доктор, че е за болнично лекуване, тя сама е заявила отхвърли си. Твърденият, че е била върната, изрично не дават отговор на истината “, пишат от УМБАЛ Бургас.

Лора Янева търси здравна помощ в болничното заведение за първи път на 17 март в 14:20 ч. Тя е откарана до лечебното заведение с кола за спешна помощ.

С лекарите споделила, че преди този момент е била на домашно лекуване.

Прегледана е от дежурния доктор в триажа, а в 15 ч. е съветвана от акушер-гинеколог, който е направил и ехографско проучване.

„ Мнението и на дежурния доктор, и на АГ-специалиста е, че тя би трябвало да бъде призната за болнично лекуване. Към този миг положението й не е изключително тежко, а сатурацията е 98% “, показват от болничното заведение.

По време на прегледа на Лора Янева е изписана терапия от акушер-гинеколога, която да се ползва, откакто бъде настанена в болница.

Ден по-късно положението на пациентката се утежнява до сериозно и Лора Янева е призната в реанимация и интубирана. Събира се и лекарска комисия, която взема решение да изроди бебето, като интервенцията е осъществена незабавно.

По време на престоя на родилката в УМБАЛ Бургас тя е била лекувана с всички вероятни лекарства за COVID-19, измежду които ремдесевир и реконвалесцентна плазма. Правени са съвещания и с лекари в Александровска болница, както и с ВМА.

Уведомен е и министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

От болничното заведение показват, че по случая е назначена инспекция, която ще обясни всички условия към лечебния развой.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР