Не е от компетентността на парламентарната група да даде отговор

...
Не е от компетентността на парламентарната група да даде отговор
Коментари Харесай

ГЕРБ дадоха назад с оставката на Плочев, тоалетният министър се намести в разправията

Не е от компетентността на парламентарната група да даде отговор смъква ли политическото доверие от проф. Камен Плочев, даде обратно ръководителят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов на брифинг в Народното събрание.

„ Не е от компетентността на Народното събрание да внасяме актуализация на бюджета на страната. Има административен проблем, само че това не е от компетентността на парламентарната група да отговорим дали смъкваме политическото доверие или не. Има Надзорен съвет. Депутатите от ГЕРБ не са тези, които би трябвало да желаят оставки, ще се вслушаме и в мнението на Надзорния съвет и шефа му - зам.- министър Жени Начева. Ние ще се съобразим с това, което беше направено като предложение от народни представители от нашата парламентарна група - идващия вторник проф. Плочев да бъде изслушан “, съобщи Цветанов. Плочев на следващия ден ще даде пояснения и пред Здравната комисия.

Заместникът на Борисов в типичния си непреводим жанр добави, че партията не разяснява професионални качества на шефа на НЗОК, а приказва за административния въпрос, който е планувал.

Но стана ясно, чее работата на проф. Плочев ще е под непрекъснато наблюдаване от страна на Народното събрание.

В абсурда се включи и WC ви: "Има съображение да се желае оставката на проф. Камен Плочев и освен поради писмото до Народното събрание. "

Според него има "голяма тромавост " в Здравната каса и нерешаване на проблемите в нея.

„ Представени бяха събитията към този абсурден документ, който влезе в Народното събрание, по тази причина министър Кирил Ананиев беше по този начин добър да пристигна да запознае групата. Може би в това направление е и това писмо, което изобщо не му е мястото по този метод да бъде входирано и да се желаят по този метод средства. Това демонстрира непознаване на процедурите “, подмаза се на ГЕРБ Симеонов.

Междувременно самият Камен Плочев разяснява пред Българска национална телевизия:

"Мъдро решение са взели сътрудниците от ГЕРБ да седнем и да обсъдим нещата в разговор. Ще забележим, аз съм подготвен да подам ръка на всеки, подготвен съм да работя ".

"Не знаем кой ни е началникът. Не разбирам за какво министърът ми желае оставката, откакто Народното събрание ме назначава. Нека да стане дирекция към Министерство към опазването на здравето или финансите виновна за НЗОК и нещата ще бъдат доста по-точни ", сподели още Плочев, като посочи, че като професор се усеща афектиран. "

По-рано Българска социалистическа партия пък оповестиха на своя постоянен брифинг, че застават зад Плочев и няма да гласоподават оставката му.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР